Sport

O legendă a lui Glasgow Rangers, complimente pentru Ianis Hagi: „E cu o clasă peste colegi. Vede fazele înaintea tuturor”

Mijlocașul ofensiv român Ianis Hagi a fost decisiv în meciul jucat de Glasgow Rangers în deplasare, cu Brondby, în meciul de joi, care a contat pentru etapa a 4-a din Europa League, marcând golul datorită căruia scoțienii au plecat acasă cu un punct.
07.11.2021 | 16:36
O legenda a lui Glasgow Rangers complimente pentru Ianis Hagi E cu o clasa peste colegi Vede fazele inaintea tuturor
Ianis Hagi are o știință excelentă a jocului
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a fost rezervă, fiind trimis în teren de antrenorul Steven Gerrard în minutul 56, în locul lui Scott Arfield. După exact 12 minute, el a primit o pasă în careu de la Ryan Kent și a șutat plasat, la coțul lung, egalând scorul pe tabela de marcaj.

Ianis Hagi ar trebui folosit mai des din primul minut

În rubrica pe care o are în Scottish Sun Sport, Kris Boyd, fostul mare atacant al echipelor scoțiene Rangers și Kilmarnock, s-a bucurat pentru Hagi și Kent, sugerând că ei ar trebui folosiți mai des din primul minut.

ADVERTISEMENT

Acum în vârstă de 38 de ani, Boyd a avut o mențiune specială pentru român. „Știu că nu este corect să scriu așa ceva, dar dacă jucătorul român ar avea viteză, atunci nu ar purta tricou Rangers”, a scris el.

Calitatea jucătorului este de necrezut. Felul în care controlează mingea și atenția din timpul partidelor sunt cu o clasă peste ale colegilor. Chiar îmi pare rău pentru el uneori, pentru că vede lucrurile înaintea tuturor, iar unii jucători din jurul lui nu sunt la acel nivel”, a mai scris el.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi este genial din punct de vedere tehnic

Iar cei de la Rangers News au confirmat cele spuse de fostul atacant. „Hagi este genial din punct de vedere tehnic, își folosește ambele picioare și are o știință excelentă a jocului. Are viziune și abilitatea de a da pase care distrug apărarea adversă.

Dacă tânărul de 23 de ani ar avea ritmul să alerge eficient în spate și să-și poată depăși adversarii pe zone mari, cu siguranță ar juca la cel mai înalt nivel al jocului.

ADVERTISEMENT

Chiar și fără viteză brută, totuși, este probabil ca în cele din urmă să ajungă la un club mare. Așa că, până atunci, Rangers trebuie să se asigure că folosește cât mai bine ceea ce are de oferit Hagi”, au scris cei de la Rangers News.

Ryan Kent a făcut mai multe decât în ultimele meciuri dinaintea accidentării

După care Boyd l-a lăudat pe Kent. „Revenirea lui după două luni de accidentare este un impuls imens și îi ridică moralul lui Gerrard. Evoluția lui, timp de 30 de minute, cu Brondby a avut impact asupra întregii echipe.

ADVERTISEMENT

Nu vă înșelați, Kent este omul care are acel ‘Factor X’ pentru Rangers. Fostul puști de la Liverpool poate fi amănuntul pentru Rangers ca să-și păstreze sau să piardă titlul campioană. Este atât de important.

Ryan Kent poate crea spații mari pentru Ianis Hagi

Cât a fost pe gazon cu Brondby a făcut mai multe decât în ultimele meciuri dinainte să se fi accidentat. Da, Rangers este încă lider în campionat și, da, a câștigat jocuri fără el. Dar în cele zece partide în care a absentat, a lipsit foarte mult echipei.

Chiar și reputația sa poate provoca panică în apărările adverse. Fundașii sunt îngroziți de ritmul și șmecheria lui. Ei coboară cu 10 până la 15 metri și asta creează mai mult spațiu ca Ianis Hagi și Joe Aribo.

Gerrard va fi încântat că omul său principal s-a întors, deoarece este singurul jucător care poate crea goluri pentru alții, dar și pentru el însuși. Are o combinație incredibilă de viteză și calitatea. Nu eare doar un ritm brut, ci un produs final.

Sunt momente când poate elimina apărătorii fără să atingă mingea. Dar pentru mine, plusul pe care îl aduce este să-și ducă echipa mai repede în zona periculoasă pentru adversari. Când ești atacant, te trezești brusc pe marginea careului, nu la 35 de metri de poartă”, a încheiat Boyd.

Următorul meci al lui Rangers în Europa League este decisiv pentru obținerea calificării în faza următoare a competiției. Echipa scoțiană va întâlni Sparta Praga pe teren propriu, pe 25 noiembrie, ambele echipe având câte 4 puncte, la distanță mare de liderul Lyon (12 p). ultima clasată este Brondby (2 p).

ADVERTISEMENT
Tags: