Sport

O legendă a României, avertisment după transferul lui Radu Drăgușin: “E periculos, naționala o să sufere!”

Miodrag Belodedici a lansat un avertisment după transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham. Fostul internațional nu exclude posibilitatea ca Drăgușin să nu se impună la Londra.
16.01.2024 | 14:44
O legenda a Romaniei avertisment dupa transferul lui Radu Dragusin E periculos nationala o sa sufere
Nationala Romaniei va avea de suferit daca Radu Dragusin nu se va impune la Tottenham
ADVERTISEMENT

Într-un moment istoric pentru fotbalul românesc, Radu Drăguşin a devenit cel mai scump jucător autohton transferat vreodată, fiind achiziționat de Tottenham de la Genoa pentru o sumă impresionantă de 26 de milioane de euro. Contractul include și bonusuri care ar putea aduce suma totală la 30 de milioane de euro.

Miodrag Belodedici, avertisment pentru Radu Drăgușin

“Nu ştiu ce să spun despre echipa la care s-a transferat… poate a ales Totteham pentru că i s-au oferit mai mulţi bani decât la Bayern. Nu ştiu, sau poate îşi dorea să ajungă în Premier League. Deşi eu cred că Bayern e un club mai bine pus la punct şi mai puternic. 

ADVERTISEMENT

Nu ştiu ce aş fi ales eu în locul lui, dar şi Tottenham e o echipă bună. Sperăm să joace acolo. E puţin periculos, pentru că dacă nu intră şi va fi tot rezervă, atunci o să sufere şi echipa naţională”, a declarat Miodrag Belodedici pentru Digisport.ro.

Salariul său fix, garantat săptămânal, se ridică la 50.000 de euro, echivalentul a 2,4 milioane de euro pe an. Aceasta nu este însă singura sursă de venit pentru Drăguşin, care a primit un bonus semnificativ de 1.500.000 de euro la semnarea contractului.

ADVERTISEMENT

“Transferul lui este ceva normal… e normal să avem talente, băieţi tineri valoroşi, care sunt căutaţi. Poate că în ultima vreme nu au fost aşa multe transferuri, dar şi noi avem talente pe care trebuie să le ridicăm şi să le oferim cele mai bune condiţii pentru a ajunge precum Drăguşin”, a completat Miodrag Belodedici.

Radu Drăgușin și Burcă au făcut pereche pe linia de fund a României

Radu Drăguşin a debutat sub culorile lui Tottenham într-un meci împotriva formației Manchester United, marcând astfel începutul unei noi etape în cariera sa promițătoare. Cu un trecut în fotbalul italian, la Genoa, Drăguşin aduce cu el un stil de joc robust și o atitudine competitivă.

ADVERTISEMENT

Cu această mutare, Drăguşin devine al 16-lea jucător român care evoluează în Premier League, urmându-i astfel pașii altor mari nume ale fotbalului românesc. În acest moment, pe lângă Radu Drăgușin, singurul român din primul eșalon englez este Ionuț Radu.

Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Gică Popescu, Florin Răducioiu, Viorel Moldovan, Adrian Mutu, Ionel Ganea, Cosmin Contra, Gabriel Tamaş, Costel Pantilimon, Vlad Chiricheş, Răzvan Raţ, Florin Gardoş și Florin Andone completează lista de români care au evoluat în Premier League.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin este piesă centrală în angrenajul României. Calificată de pe primul loc la Euro 2024, formația lui Edi Iordănescu se poate lăuda cu una din cele mai bune defensive din această campanie de calificare. “Tricolorii” au încasat doar 5 goluri în cele 10 partide disputate.

 

ADVERTISEMENT