Fotbal intern

O legendă dinamovistă confirmă Fanatik: „Pablo Cortacero are pe masă o ofertă să vândă acțiunile”

13.01.2021 | 18:52
O legenda dinamovista confirma Fanatik Pablo Cortacero are pe masa o oferta sa vanda actiunile
ADVERTISEMENT

Florentin Petre, fostul căpitan al lui Dinamo, a dezvăluit că Pablo Cortacero a primit o ofertă clară de vânzare a clubului Dinamo. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă de la începutul lunii despre ce propunere este vorba.

Cornel Țălnar și Dorin Șerdean au făcut un plan de salvare a clubului din mâinile spaniolului, iar un investitor român misterios a oferit 1.000.000 de euro în schimbul pachetului majoritar de acțiuni deținut de Cortacero.

ADVERTISEMENT

Apropiat al lui Cornel Țălnar, Florentin Petre a confirmat că există în continuare o propunere pe masa așa-zisului investitor spaniol, care nu a contribuit decât cu o sumă infimă la bugetul clubului aflat în suferință.

O legendă dinamovistă confirmă Fanatik. Florentin Petre a dat toate detaliile despre oferta primită de Pablo Cortacero

În vârstă de 44 de ani, Florentin Petre este unul dintre jucătorii care au scris istorie în tricoul lui Dinamo. „Piticul” a fost timp de 12 ani jucătorul alb-roșiilor, perioadă în care a câștigat de trei ori campionatul.

ADVERTISEMENT

După retragerea din cariera de fotbalist, Petre a fost angajat al clubului ca antrenor la echipa secundă, dar și ca secund al lui Cornel Țălnar la prima formație, în 2013.  Fostul mijlocaș dreapta are o relație foarte apropiată cu „Papa Țălnar”.

FANATIK a dezvăluit încă de la începutul lunii că directorul tehnic al lui Dinamo a reușit să găsească un investitor dispus să ofere 1.000.000 de euro pentru acțiunile deținute de Pablo Cortacero la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Adică cei 550.000 de euro pe care i-a adus spaniolul în club din august încoace, așa cum tot FANATIK a dezvăluit, plus un „bonus” de aproape 100%. Informația a fost acum confirmată și de Petre.

„Știu foarte bine că a avut o ofertă șă își recupereze banii înapoi, plus încă jumătate să cedeze acțiunile. Nu a vrut. În câteva luni de zile să câștigi aproape dublu cât ai băgat, mie mi se părea un moment oportun să te ridici de la masă și să mergi mai mai departe.

ADVERTISEMENT

Și acum cred că are oferta pe masă. I se dădeau banii investiți plus încă 400.000 sau 500.000 de euro ca să cedeze acțiunile. Dacă nu ești în stare să conduci, lasă-l pe altul. Din ce văd, altele sunt obiectivele acolo”, a declarat Florentin Petre pentru Realitatea Sportivă.

Salută eforturile fanilor și trage un semnal de alarmă: „Băieții din Spania fac tot posibilul să falimenteze clubul”

Fanii dinamoviști vor să salveze neapărat clubul și s-au adunat în număr mare în programul DDB. Ei îl acuză pe Cortacero că vrea să falimenteze Dinamo prin deciziile pe care le ia, ipoteză îmbrățișată și de Florentin Petre.

„Situația este dramatică din toate punctele de vedere. Am văzut că le-au plecat majoritatea jucătorilor. Din ce văd, acești băieți din Spania, mai ales cel care care a cumpărat acțiunile, face tot posibilul să bage clubul în faliment. 

Majoritatea jucătorilor își cer drepturile pe tot contractul. Asta înseamnă dezastru total. Dacă merg toți la FIFA și la TAS, situația va fi complicată. Cine știe ce obiective a avut. Din ce se scrie, e director la 11 societăți la care obiectivul e același.”

„Ceea ce fac suporterii este un lucru extraordinar. Să reușești să ții clubul prin intermediul programului este extraordinar. Nu cred că vor putea ține echipa. Nu au cum. Clubul are de dat bani la jucători. Nu ai de unde să strângi atâția bani.

Oricum, Dinamo trăiește acum prin suporteri. Au vândut 20.000 de bilete și au făcut rost de bănuți frumoși. Sunt oameni care sunt dispuși să ajute.

Treaba cu falimentul nu este o idee bună. Merg în Liga a 4-a și deja sunt 2-3-4 ani în care pot promova. Nu se știe ce se întâmplă în Liga a 2-a, unde sunt echipe cu o istorie mare care se chinuie de ani de zile să promoveze.

Ți-au plecat 5-6 jucători cu niște calități bune. Au demonstrat asta. Va fi foarte greu, plus că nu au timp. Este greu să aduci fotbaliști atât de valoroși într-o perioadă atât de scurtă”, a mai spus fostul căpitan dinamovist.

ADVERTISEMENT