News

O noră din Brașov a cerut ordin de protecție împotriva soacrei sale. Femeia acuză că a fost bătută

O noră din Brașov, agresată fizic de soacră. Femeia a depus plângere la poliție și a cerut ordin de protecție împotriva acesteia.
06.04.2023 | 21:14
O nora din Brasov a cerut ordin de protectie impotriva soacrei sale Femeia acuza ca a fost batuta
Cum a fost sancționată soacra. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

O noră din Brașov își acuză soacra că a bătut-o, în urma unui conflict care a izbucnit între ele. Femeia s-a prezentat la poliție și a depus plângere pe numele celei care este mama soțului său. Pentru a se asigura că nu va mai fi lovită, ea a cerut și un ordin de protecție.

O noră își acuză soacra că a bătut-o. Femeia a cerut ordin de protecție

Totul s-a întâmplat miercuri, în municipiul Codlea, din județul Brașov. Nora și soacra, care locuiesc în aceeași casă, au început la un moment dat să se certe, iar soacra, în vârstă de 53 de ani, s-ar fi năpustit brusc asupra partenerei fiului.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au respectat solicitările nurorii și au întocmit un ordin de restricție pe numele soacrei. Astfel, aceasta nu mai are voie să se apropie de noră. Totodată, femeii i s-a deschis și un dosar penal, fiind acuzată de violență în familie.

”Din cercetările efectuate în cauză, a reieșit faptul că, în data de 05 aprilie 2023, în jurul orelor 12.00, o femeie, în vârstă de 53 de ani, şi-ar fi agresat fizic viitoarea noră, pe fondul unor discuții în contradictoriu, în timp ce se aflau la locuința comună, de pe strada Constituției din municipiul Codlea.

ADVERTISEMENT

În baza probatoriului, polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, situație în care au constatat că au fost îndeplinite condițiile de legalitate pentru emiterea ordinului de protecție provizoriu”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov, într-un comunicat de presă, potrivit presei locale, bizbrasov.ro

S-a deschis o anchetă în acest caz. Ce pedeapsă riscă soacra femeii

S-a deschis o anchetă în această situație. Dacă soacra va fi găsită vinovată, ea riscă o amendă sau chiar închisoarea. Dosarul a fost trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, iar aici se va analiza întreg cazul și se va dispune o sancțiune.

ADVERTISEMENT

”Cercetările sunt continuate la acest moment de către polițiști, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se dispune soluția legală la finalizarea cercetărilor”, au mai transmis reprezentanții IPJ Brașov.

Un eveniment similar a avut loc în 2020. Atunci, o tânără în vârstă de 28 de ani, din satul Todirești, județul Iași, ani a alertat poliția și și-a acuzat soacra, în vârstă de 62 de ani, de faptul că a bătut-o, chiar în propria locuință. Totul s-ar fi produs după ce soacra a venit în vizită și i-a reproșat nurorii că nu face treabă, la fel ca fiul ei.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult ca între cele două femei să izbucnească un conflict aprig, iar soacra să-și ia nora de păr, chiar de față cu fiul ei, nepoții și restul vecinilor. Oamenii legii au sosit la fața locului și au deschis un dosar penal. Însă, spre deosebire de cazul anterior, nu au considerat că este nevoie și de un ordin de protecție pe numele agresoarei.

ADVERTISEMENT