News

O nouă autostradă va fi construită în România. Lucrările vor începe până la sfârşitul anului

România mai primește încă o autostradă anul acesta. Lucrările se vor face pentru 304 km până la sfârșitul lui 2024
15.03.2024 | 15:14
O noua autostrada va fi construita in Romania Lucrarile vor incepe pana la sfarsitul anului
O nouă autostradă va fi construită în România, directorul CNAIR a făcut anunţul. Va avea 304 km, lucrările vor începe până la sfârşitul acestui an. Sursa foto: Facebook / Cristian Pistol
ADVERTISEMENT

CNAIR anunță începerea proiectării unei noi secțiunii de autostradă. Este vorba despre porțiunea Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, potrivit anunțului făcut de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

O nouă autostradă va fi construită în România

Cristian Pistol a declarat vineri că proiectarea secțiunii de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, va avea o lungime de 24,4 km și va începe în acest an.

ADVERTISEMENT

„Astăzi am solicitat emiterea Ordinului de Începere pentru proiectarea secţiunii de autostradă Târgu Mureş – Miercurea Nirajului (24,4 km). Astfel faza de proiectare a acestui obiectiv va începe în data de 31 mai 2024, după finalizarea procedurilor administrative necesare”, a scris Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook.

Potrivit declarațiilor sale, antreprenorul desemnat, NUROL INSAAT VE TICARET A.S, are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea construcției acestei secțiuni a Autostrăzii Moldovei, care este finanțată prin PNRR.

ADVERTISEMENT

Cât va costa noua autostradă

Potrivit directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, valoarea contractului pentru această secțiune este de 2,46 miliarde de lei, fără TVA.

Acesta include și construcția unui drum de legătură de 2,4 km între A8 și A3. Pe traseul secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, vor fi construite un total de 36 de poduri, pasaje și viaducte, inclusiv un pasaj cu o lungime de 256 de metri.

ADVERTISEMENT

Autostrada A8 sau Autostrada Unirii, va avea o lungime totală de aproximativ 304 km și va cuprinde secțiunile Târgu Mureș – Târgu Neamț și Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

Încă o autostradă a fost anunțată

Zilele trecute s-a confirmat demararea lucrărilor pentru construcția unei noi secțiuni de drum între Craiova și Târgu-Jiu, conform declarațiilor lui Ionel Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

ADVERTISEMENT

Acest proiect, cunoscut sub numele de Drumul de Mare Viteză Craiova – Târgu-Jiu, va avea o lungime totală de 110 kilometri și va fi o extensie a Drumului Expres Craiova-Pitești. Obiectivul principal constă în crearea unei legături rapide și eficiente între cele două orașe, prin intermediul unei autostrăzi și a unui drum expres.

ADVERTISEMENT