News

O nouă avertizare de fenomene severe de la ANM. Zonele cu precipitații și depuneri de polei

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de fenomene severe. Până vineri dimineață, 10 județe se vor confrunta cu precipitații și depuneri de polei.
12.01.2023 | 10:48
O noua avertizare de fenomene severe de la ANM Zonele cu precipitatii si depuneri de polei
Avertizare cod galben de la ANM. Precipitații și polei în mai multe județe. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Săptămâna alertelor și informărilor de vreme rea continuă. Joi dimineața, ANM a emis un cod galben de precipitații și depuneri de polei pentru mai multe zone din țară.

Avertizare cod galben de la ANM. Precipitații și polei în mai multe județe

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), alerta cod galben a intrat în vigoare încă de la ora 10. Avertizarea va fi în vigoare până vineri dimineață, la ora 6.00.

ADVERTISEMENT

Sunt afectate de fenomenele severe de iarnă 10 județe din Moldova și nord-estul Munteniei: Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila.

În aceste zone temporar se vor semnala precipitații slabe mixte (ploaie, burniță și lapoviță) și pe arii relativ extinse se va depune polei.

ADVERTISEMENT

ANM mai anunță că precipitații mixte și depuneri de polei vor fi pe arii mai restrânse și în restul Munteniei, în nordul Dobrogei și în Transilvania.

Vreme capricioasă va fi și în București. Meteorologii spun că urmează o zi de joi cu vreme rece, ploaie, lapoviță și chiar ninsoare pe alocuri. În plus, vremea va fi închisă și se va răci față de ziua precedentă.

ADVERTISEMENT

”Îndeosebi în prima parte a zilei se vor semnala precipitații mixte (ploaie, lapoviță, iar temporar și ninsoare), ce vor favoriza și depuneri de polei.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel maxima se va situa în jurul a 2 grade”, se arată în prognoza specială emisă de ANM pentru muncipiul București.

ADVERTISEMENT
Avertizare cod galben ANM - harta județelor afectate
Avertizare cod galben ANM – harta județelor afectate. Sursa foto: meteoromania.ro

Alerte cod galben – nowcasting de ceață și polei pentru mai multe zone

Până la ora 12.00, în vigoare este o alertă cod galben-nowcasting de ploaie și burniță care local vor depune polei în județele Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov.

Probleme sunt și în Botoșani și Suceava. Tot până la prânz, în mai multe localități din aceste județe se vor semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

ADVERTISEMENT