Sport

O nouă lovitură pentru Gheorghe Ștefan: a fost condamnat la 4 ani și 9 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani

Fostul patron al clubului Ceahlăul Piatra Neamț și fost primar al orașului are, din nou, probleme cu justiția, după ce a fost condamnat de Tribunalul București la 4 ani și 9 luni de închisoare în dosarul privind fraudarea Companiei Naționale Poșta Română.
12.10.2021 | 21:08
O noua lovitura pentru Gheorghe Stefan a fost condamnat la 4 ani si 9 luni de inchisoare pentru trafic de influenta si spalare de bani
Gheorghe Ștefan a primit sentința în dosarul privind fraudarea Companiei Naționale Poșta Română
ADVERTISEMENT

În luna mai a anului 2017, Ştefan a fost condamnat în acest dosar, tot la Tribunalul Bucureşti, la 8 ani de închisoare, dar Curtea de Apel Bucureşti a anulat sentinţa şi a dispus rejudecarea cazului.

Astfel, fostul patron al clubului Ceahlăul a fost condamnat la 4 ani pentru trafic de influenţă şi 3 ani şi 6 luni pentru spălarea banilor, fiind achitat pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

ADVERTISEMENT

Totodată, instanţa a constatat că aceste pedepse sunt complementare cu alte condamnări definitive primite de Gheorghe Ştefan în mai multe dosare penale, rezultând o pedeapsă finală de 4 ani şi 9 luni închisoare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În schimb, din această pedeapsă se vor scădea perioadele petrecute anterior de fostul primar în arest preventiv sau penitenciar, respectiv 29 octombrie 2014 – 19 iunie 2015, 3 octombrie 2016 – 20 septembrie 2017 şi 29 iunie 2018 – 15 noiembrie 2018.

ADVERTISEMENT

Ștefan a primit o condamnare de 4 ani și 6 luni în dosarul Giga TV

De precizat că pe 14 septembrie Gheorghe Ștefan a fost condamnat definitiv cu executare în dosarul Giga TV la 4 ani și 6 luni. Postul Giga TV era controlat de fostul edil al orașului Piatra Neamț, care este acuzat că ar fi vorbit cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei.

Respectiva licență fusese retrasă la data de 17 septembrie 2013. Fostul lider PSD este acuzat că ar fi intervenit pe lângă funcționarii CNA pentru a reveni asupra acelei decizii.

ADVERTISEMENT

Narcisa Iorga, fost membru CNA, ar fi persoana care i-ar fi spus lui Gheorghe Ștefan la cine să apleleze pentru a obține un astfel de ajutor. Femeia l-ar fi nominalizat pe Hrebenciuc.

Laura Georgescu, fostă șefă a CNA, este acuzată de două infracțiuni de abuz în serviciu, una dintre ele în formă continuată, 25 acte materiale, și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, 25 acte materiale.

ADVERTISEMENT

Ștefan a fost acuzat influență și spălare de bani

În 29 octombrie 2014, Gheorghe Ștefan a fost arestat preventiv în dosarul „Microsoft” împreuna cu fostul ministru al comunicațiilor Gabriel Sandu, și oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru. Toți au fost acuzați de influență și spălare de bani.

Sentința a fost dată pe 4 octombrie 2016, când Gheorghe Ștefan a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare.

În plus, în 2017, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării ilegale a PDL, iar anul următor a fost condamnat definitiv la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare într-un dosar de spălare de bani și acte ncompatibile cu funcția.

ADVERTISEMENT