Life

O nouă modificare surpriză pe iPhone. Ce vor putea să facă de acum utilizatorii

Utilizatorii de iPhone care vor să aibă un telefon rapid trebuie să țină cont de cel mai recent anunț venit din partea celor de la Apple.
04.05.2023 | 22:40
O noua modificare surpriza pe iPhone Ce vor putea sa faca de acum utilizatorii
O nouă modificare pe telefoanele iPhone. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ai iPhone, ori alt produs de la Apple, ar fi bine să știi că producătorul a emis prima actualizare de securitate de tip nou. Aceasta este disponibilă atât pentru iPhone, cât și pentru iPad, dar și pentru computerele Mac.

Noua actualizare disponibilă pentru iPhone

Actualizarea de securitate de la Apple se numește “Rapid Security Response”. Ce scop are însă aceasta? De a aduce îmbunătățiri importante de securitate dispozitivelor între actualizările sistemului de operare. Practic, ar putea ajuta la remedierea vulnerabilităților din cadrul software-ului care ar putea permite accesul hackerilor în iPhone-ul tău.

ADVERTISEMENT

Primul “Rapid Security Response” a fost pus la dispoziția dispozitivelor Apple care rulează cele mai recente versiuni de iOS, iPadOS și macOS. Este vorba despre iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 și macOS 13.3.1, lansate luna trecută.

Pentru a instala primul “Rapid Security Response” pe iPhone, sau pe alt dispozitiv Apple, ai de urmat niște pași cât se poate de simpli. Intră prima oară în secțiunea “Settings” (Setări). Aici apasă “General” (General), iar mai apoi “Software Update” (Actualizare software).

ADVERTISEMENT

Apasă pe acest buton, iar apoi pe “Restart Now” (Reporniți acum). Acum, telefonul tău, ori tableta tableta Apple se vor opri. Ele pornesc din nou de abia în momentul în care actualizarea va fi instalată.

Acest lucru nu durează mult, ci doar câteva secunde. Vorbim deci despre o actualizare mult mai rapidă decât cele de până acum. Atunci când va fi finalizată, sistemul tău de operare va fi iOS 16.4.1 (a), iPadOS 16.4.1 (a) sau macOS 13.3.1 (a).

ADVERTISEMENT

Unde găsești actualizarea “Rapid Security Response”

Setările de pe iPhone-ul tău vor fi de asemenea făcute astfel încât “Rapid Security Response” să se instaleze automat. Totuși, poți să verifici simplu și acest detaliu dacă îți dorești, notează cei de la Daily Mail.

Pentru a verifica acest lucru, intră la secțiunea “Software Update” (Actualizare software) și apasă pe “Automatic Updates” (Actualizări automate). Ar trebui să existe un comutator lângă o opțiune numită “Security Responses & System Files” (Răspunsuri de securitate și fișiere de sistem), care trebuie să fie pe culoarea verde.

ADVERTISEMENT

Totuși este bine să ții cont de faptul că, deși această opțiune este activată, ți s-ar putea cere să repornești dispozitivul pentru a finaliza instalările viitoare. De cealaltă parte, dacă alegi să o dezactivezi, atunci, dispozitivul va primi în continuare cele mai recente remedii de securitate în actualizarea ulterioară a software-ului.

ADVERTISEMENT
Tags: