Life

O nouă monedă în România. Când intră în circulație. Anunțul făcut de Familia Regală

O nouă monedă va fi pusă în circulația în România. Anunțul a fost făcut chiar de Familia Regală, care a oferit și mai multe informații.
21.07.2023 | 20:15
O noua moneda in Romania Cand intra in circulatie Anuntul facut de Familia Regala
România introduce o nouă monedă. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din această toamnă, o nouă monedă va fi pusă în circulație. Valoarea ei este de 10 lei, iar anunțul a fost făcut chiar de Familia Regală a României. Ce ocazie este sărbătorită prin intermediul acestei monede.

O nouă monedă va fi pusă în circulație în România

Pe 21 iunie 2023, Familia Regală a României a anunțat pe conturile oficiale deschise în social media faptul că o nouă monedă de argint va fi pusă în circulație. Fizic, ea va putea fi văzută începând cu data de 18 septembrie.

ADVERTISEMENT

Această dată este una specială, deoarece ea marchează 100 de ani de la nașterea Reginei Ana, soția Regelui Mihai. Astfel, asemenea Marii Britanii, chipul unui suveran al României va imprimat pe monede.

Nu vor exista decât 5000 de exemplare, fiecare dintre ele având valoarea de 10 lei, iar detaliile de achiziționare ale acestora se găsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, după cum a dezvăluit chiar Familia Regală.

ADVERTISEMENT

„Cu ocazia centenarului nașterii Reginei Ana (18 septembrie 2023), Banca Națională a României pune în circulație o monedă de argint. Valoare nominală 10 lei. Argint 999‰. Diametru 37 mm. Greutate de 31,103 g.

Tiraj 5,000 piese. Moneda are putere circulatorie pe teritoriul României. Detalii achiziționare pe site-ul Băncii Naționale a României”, este anunțul făcut pe contul de Instagram al Familiei Regale.

ADVERTISEMENT
monedă românia argint regina ana
Așa arată noua monedă ce va fi pus în circulație în România.
Sursa foto: colaj Fanatik/ Instagram

Ce secret ascundea Regina Ana

Regina Ana s-a născut pe 18 septembrie 1923 și provine dintr-o familie cu origini nobile. În timp ce tatăl său a fost a fost René de Bourbon-Parma, fiul lui Robert I, ultimul Duce de Parma, mama sa Margareta, principesa de Danemarca și nepoata Regelui Christian IX.

A fost principalul sprijin al Regelui Mihai, însă ascundea un secret nebănuit. Cea pe care Familia Regală o comemorează acum cu o nouă monedă a dezvăluit că adesea a întâlnit fantome și credea cu tărie în existența lor.

ADVERTISEMENT

„Da, pot s-o spun, există fantome. Iată de ce trebuie făcute rugăciuni pentru ele, şi trebuie să sfinteşti, ca sa le ajuti sa poata părăsi Pământul. Pentru că au avut în urma lor multă nefericire şi povesti triste. Deci trebuie întotdeauna să-ţi sfinteşti casa, ca ele să poata pleca acolo sus”, a declarat Regina, conform observatornews.ro.

ADVERTISEMENT