Sport

O nouă performanță magică! Cristina Neagu, cel mai bun inter stânga al sezonului 2022/2023

Cristina Neagu a bifat o nouă performanță în handbalul mondial. Românca a fost aleasă cel mai bun inter stânga al sezonului 2022/2023.
26.06.2023 | 23:00
O noua performanta magica Cristina Neagu cel mai bun inter stanga al sezonului 20222023
Cristina Neagu a fost desemnată cel mai bun inter stânga al sezonului. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Luni seară la Viena, Federația de Handbal Europeană (EHF) a premiat pentru prima oară cei mai buni jucători ai sezonului din handbalul masculin și handbalul feminin. Cristina Neagu, de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, a fost desemnat cel mai bun inter stânga al sezonului 2022/2023.

Cristina Neagu a fost ales cel mai bun inter stânga al sezonului 2022/2023

EFH a premiat pentru prima oară handbaliștii în funcție de meciurile din cupele europene și echipa națională. În urma prestațiilor încântătoare, devenind cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene, Cristina Neagu a fost desemnată de EHF cel mai bun inter stânga al sezonului încheiat recent.

ADVERTISEMENT

Alături de CSM București, Cristina Neagu s-a oprit în sferturile de finală ale EHF Champions League. Campioana României a fost eliminată în „dubla” pentru Final-Four de către Esbjerg. La începutul anului, Cristina Neagu a atins și depășit borna celor 1.000 de goluri marcate în EHF Champions League.

Interul stânga de la CSM București și al României a devenit doar a treia jucătoare din istorie care înregistrează o asemenea performanță și la un asemenea nivel. În 7 din ultimii 8 ani, Cristina Neagu a făcut parte din echipa ideală a EHF Champions League.

ADVERTISEMENT

Vești bune pentru CSM București. Vilde Ingstad, cel mai bun pivot al sezonului

CSM București a realizat transferuri de senzație pentru a forța calificarea în Final Four-ul din sezonul următor al EHF Champions League. Capul de afiș al transferurilor din Liga Florilor este mutarea făcută de CSM București prin aducerea pivotului Vilde Ingstad.

Pivotul norvegian se va despărți de Esbjerg și va ajunge la CSM București. Campioană europeană cu Norvegia în 2022, Vilde Ingstad a fost desemnată de EHF cel mai bun pivot al sezonului în urma prestațiilor din EHF Champions League și echipa națională.

ADVERTISEMENT

Cu Esbjerg, Vilde Ingstad s-a calificat în Final Four-ul EHF Champions League, însă a pierdut cu Ferencvaros și lupta pentru locul 3 cu Gyor. Monika Kobylinska, Trine Ostergaard Jensen, Jennifer Gutierrez și Laura Flippes sunt celelalte transferuri ale CSM-ului pentru sezonul viitor.

Cei mai buni jucători ai sezonului aleși de EHF

În poziția de extremă stângă Emma Friis și Timur Dibirov au fost aleși cei mai buni jucători ai sezonului în handbalul feminin și masculin. În poziția de cel mai bun inter stânga al sezonului în handbalul masculin a fost ales Simon Pytlick. „A fost o mare onoare să fac parte din echipa daneză la o vârstă atât de fragedă. A fost un sentiment grozav”, a declarat danezul.

ADVERTISEMENT

Pe postul de coordonator de joc cei mai buni handbaliști ai sezonului la masculin și feminin au fost aleși Luc Steins și Henny Reistad. Pe postul de inter dreapta, Ana Gros și Nora Mork au încheiat la egalitate. La masculin, Mathias Gidsel a ieșit triumfător.

Angela Malestein și Hans Lindberg au primit premiile de excelență din partea EHF pentru postul de extremă dreapta. Vilde Ingstad și Ludovic Fabregas au fost aleși cei mai buni pivoți, în timp ce Katrine Lunde și Niklas Landin au fost desemnați cei mai buni portari ai sezonului. Katrine Lunde și Simon Pytlick au fost aleși MPV-urile din handbalul feminin și masculin.

  • Cei mai buni apărători: Kathrine Heindahl și Tiagus Petrus.
  • Cei mai buni tineri jucători: Pauletta Foppa și Domen Makuc.
ADVERTISEMENT