Life

O nouă schimbare la WhatsApp. Se va introduce în următoarele săptămâni

WhatsApp va trece printr-o nouă schimbare în următoarele săptămâni. Are legătură cu mesajele utilizatorilor.  Ce se întâmplă cu acestea?
17.04.2024 | 11:13
O noua schimbare la WhatsApp Se va introduce in urmatoarele saptamani
Noi modificări pe care le fac reprezentanții WhatsApp. Sursa foto: Cuget liber
ADVERTISEMENT

Se produc noi schimbări la WhatsApp. Reprezentanții aplicației cu miliarde de utilizatori au anunțat de curând despre ce este vorba. Totul are legătură cu structura mesajelor pe care aceștia și le trimit în fiecare zi sau de fiecare dată când este nevoie.

Ce schimbare va mai face WhatsApp

Reprezentanții WhatsApp fac tot mai des modificări, în ultima vreme, în ceea ce privește modul de funcționare al rețelei de socializare. Acestea au scopul de a ușura utilizarea ei, de către ei care o au instalată pe Android, iPhone sau pe laptop/cumputer.

ADVERTISEMENT

De câteva zile, interfața aplicației este iar una nouă și permite de data aceasta crearea unor grupuri de muncă sau între prieteni într-un mod mai securizat. Așadar, mesajele sunt foarte importante pentru toți cei care folosesc WhatsApp.

De data aceasta, WhatsApp anunță introducerea unor filtre pentru ca mesajele să fie accesate mai rapid. Concret, vor fi împărțite pe categorii: ”All”, ”Unread” și ”Groups”, deși a doua funcție va fi limitată, fiindcă oricum primele mesaje sunt citite adesea.

ADVERTISEMENT

Cel mai util filtru va fi cel din categoria ”Groups” fiindcă va afișa doar grupurile de conversație de pe WhatsApp și va ascunde restul discuțiilor dintre utilizatori. S-a stabilit ca în următoarele două săptămâni să fie pus totul la punct, potrivit Centrului de Asistență al aplicației.

Cine a inventat WhatsApp

Serviciul WhatsApp este o invenție a experților Jan Koum și Brian Acton, care în trecut s-a ocupat de Yahoo Mail. În California, în anul 2009, a apărut, mai exact, aplicația pentru prima oară, iar primii utilizatori au fost cuceriți de funcțiile sale încă de la bun început.

ADVERTISEMENT

Unul dintre aceștia doi, Jan Koum, are o poveste de viață care poate fi sursă de inspirație pentru unii dintre noi. Jan Koum provine dintr-o familie săracă, emigrantă în Ucraina comunistă. El avea doar 16 ani când s-a produs mutarea și a rămas marcat de cum telefoanele erau adesea ascultate, iar colegii de clasă erau interogați din cauză că făceau glume pe seama politicienilor.

Peste ani, Koum ajunge în America și s-a confruntat cu lipsa banilor pentru a lua legătura cu familia sa. Din acel moment, și-a propus crearea unui serviciu care să revoluționeze comunicațiile mobile și care să nu pună în pericol intimitatea oamenilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, Jan Koum a vrut să aibă o aplicație prin care să nu afișeze reclame, pentru a nu influența gândirea oamenilor, să asigure confidențialitatea datelor și să creeze o modalitate prin care oamenii să nu mai aibă nevoie de bani pentru a-i suna pe cei dragi.

ADVERTISEMENT