Fotbal international

O nouă tragedie în fotbalul mondial! Un fotbalist brazilian a murit la 24 de ani

07.01.2021 | 16:35
O noua tragedie in fotbalul mondial Un fotbalist brazilian a murit la 24 de ani
O noua tragedie in fotbalul mondial! Un fotbalist brazilian a murit la 24 de ani
ADVERTISEMENT

O nouă dramă în fotbalul mondial, după ce un fotbalist brazilian a decedat la doar 24 de ani, în urma unui stop cardiac.

Duminică au fost scene de coșmar într-un meci din liga a treia din Portugalia. În minutul 27, la Alverca – Uniao de Almeirim, Alex Apolinario s-a prăbușit pe teren. Mijlocașul brazilian al gazdelor, crescut la juniorii lui Cruzeiro, suferise un stop-cardiac, iar partida a fost suspendată definitiv.

ADVERTISEMENT

Alex Apolinario, mijlocașul brazilian care s-a prăbușit pe teren duminică, la Alverca (D3 portugheză), s-a stins din viață astăzi. Această veste vine după ce 2020 a fost un an blestemat pentru întreg fotbalul mondial, soldat cu moartea lui Maradona, dar și a altor mari fotbaliști.

Alex Apolinario, mijlocaș brazilian de 24 de ani, a murit în urma unui stop cardiac

Alex Apolinario a murit la doar 24 de ani, în urma unui stop cardiac, deși potrivit O Jogo, mama sa vorbea de o „recuperare surprinzătoare”. Brazilianul este unul dintre nenumărații fotbaliști care au decedat în urma unor probleme cardiace.

ADVERTISEMENT

Ştefan Vrăbioru, Cătălin Hâldan sau Daniel Prodan, dintre autohtoni, dar şi camerunezul Patrick Ekeng sunt primele nume care vin la repezeală din fotbalul românesc, iar Marc Vivien Foe, Antonio Puerta sau Miklos Feher nu ai cum să îi uiţi, la vremea respectivă presa alocând largi spaţii tragediilor. Cel mai recent caz este cel al fostului portar al Stelei, Martin Tudor.

Fotbalistul nu a mai putut fi salvat, deși a fost resuscitat în ambulanță și transportat de urgență la spitalul din Vila Franca de Xira, o localitate situată la 30 de kilometri de Lisabona. Deși se anunțase că starea jucătorului este gravă, brazilianul fusese stabilizat în comă indusă.

ADVERTISEMENT

O nouă tragedie în sport, după ce în 2020 i-am pierdut pe Maradona, Kobe Bryant Jack Charlton sau Paolo Rossi

Moartea lui Alex Apolinario vine după ce fotbalul brazilian a suferit recent o altă tragedie. 2020 a fost un an extrem de greu pentru iubitorii fotbalului, care pe lângă pandemie, au trebuit să facă față veștii dispariției lui Maradona, dar și a altor mari sportivi:

  • 26 ianuarie: Kobe Bryant (41 de ani, NBA) – accident aviatic
  • 21 martie: Lorenzo Sanz (76 de ani, preşedinte al lui Real Madrid 1995-2000) – COVID-19
  • 31 martie: Pape Diouf (69 de ani, preşedinte al lui Marseille 2005-2009) – COVID-19
  • 6 aprilie: Radomir Antic (71 de ani, fost antrenor la Real Madrid, Barcelona și Atletico) – pancreatită
  • 12 aprilie: Stirling Moss (90 de ani, Formula 1) – cancer
  • 22 mai: Luigi Simoni (81 de ani, fost fotbalist şi antrenor) – accident vascular cerebral
  • 10 iulie: Jack Charlton (85 de ani, campion mondial cu Anglia în 1966) – cancer
  • 9 decembrie: Paolo Rossi (64 de ani, campion mondial cu Italia în 1982) – cancer
  • 14 decembrie: Gerard Houllier (73 de ani, fost antrenor de fotbal) – probleme cardiace
ADVERTISEMENT

Nici fotbalul românesc nu a scăpat neafectat de astfel de tragedii, printre cei care au decedat aflându-se: Mircea Pascu (fost președinte al FRF), Ilie Bărbulescu (fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua), Martin Tudor (fost portar la Steaua), Dan Lăzărescu (fost arbitru FIFA), Constantin Jamaischi (fost jucător la Rapid, campion european de juniori în 1962), Ionuț Popa (antrenor cu peste 250 de meciuri în Liga 1) sau Viorel Turcu (fost fotbalist la FC Argeș, Steaua și Dinamo, cu peste 250 de meciuri în Divizia A).

Familia Steaua a suferit o nouă pierdere recentă, după ce Mircea Bolba a decedat la doar 59 de ani, infectat cu coronavirus. Avea de asemenea mai multe probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT