News

O pacientă a fugit din spital, în Fălticeni. Medicii au găsit-o moartă pe stradă

O pacientă a fugit din Spitalul Municipal Fălticeni, fiind găsită moartă pe stradă în apropiere de locul de unde fugise.
14.03.2023 | 09:59
O pacienta a fugit din spital in Falticeni Medicii au gasito moarta pe strada
Spital Fălticeni. Foto: Institutii Medicale
ADVERTISEMENT

O pacientă a fugit din Spitalul Municipal Fălticeni. Femeia era pensionară și se afla internată de mai multe zile în spital, însă a ieșit în cursul nopții din salon și apoi din unitatea medicală, fără a fi văzută. Personalul a sesizat dispariția femeii doar în cursul dimineții, moment în care a fost alertată poliția.

O pacientă a fugit din spital și a murit

Pensionara nu a reușit să ajungă mult prea departe, pentru că s-a prăbușit la mică distanță de spital, la doar câteva străzi distanță. Medicii spun că bătrâna suferea de demență și avea pierderi de memorie. Moartea nu a fost violentă, în condițiile în care polițiștii nu au găsit pe corpul femeii urme care să le trezească suspiciuni.

ADVERTISEMENT

Astfel de cazuri sunt rare în România, însă se întâmplă. De exemplu, în 2020 o femeie fugea dintr-un spital din Constanța alături de copilul său, după ce fuseseră confirmați cu Covid-19. Femeia, în vârstă de 32 de ani, a părăsit copilul, probabil speriată de diagnostic, într-un moment în care pandemia provoca panică în rândul populației și existau multe necunoscute referitoare la Covid-19, conform Realitatea.

”Polițiști au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 32 de ani, împreună cu fiul acesteia, în vârstă de 2 luni, au plecat din spital, după ce femeii i se comunicase faptul că ambii au fost confirmați cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au reușit în scurt timp să o identifice pe femeie, iar aceasta a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, împreună cu copilul ei. În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, transmitea IPJ Constanța.

Un caz la fel de tragic, de data aceasta în Bacău, era înregistrat în luna octombrie a anului trecut. Atunci, o femeie a fugit din spital după ce a fost lăsată nesupravegheată, după care a fost găsită moartă. Femeia în vârstă de 76 de ani avea probleme psihice.

ADVERTISEMENT

Ca drama să fie completă, soțul femeii a murit de supărare la înmormântarea acesteia. Mai mult, fiica femeii e revoltată și crede că mama sa a murit pentru că medicii nu i-au permit să stea cu ea în spital pentru a o îngriji. ”Am pierdut într-o săptămână din cauza unui sistem, am pierdut ambii părinți, nu e ușor”, s-a plâns fiica.

Pe fir intrase Poliția Bacău, pentru a vedea ce s-a întâmplat în realitate. ”Polițiștii continuă cercetările în acest caz într-un dosar penal pentru infracțiuni de ucidere din culpă”, a transmis Păduraru Cătălina, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău. Cazul a ajuns inclusiv la urechile ministrului sănătății Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Nu cunosc contextul, nu pot să fac aprecieri decât dacă cunosc îndeaproape situația, dar în mod evident este o anumită neglijență care a permis astfel de lucruri, mai ales ca era vorba de o persoană care avea o demență senilă. În mod evident trebuie găzduită într-o zonă care permite supravegherea, care ar fi prevenit o asemenea situație”, a afirmat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un...
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raportul legiştilor în cazul cutremurător din Botoşani. Fetiţa de 8 ani a fost...
Raportul legiştilor în cazul cutremurător din Botoşani. Fetiţa de 8 ani a fost violată şi apoi ucisă de unchi
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat...
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: Regina sufletului meu
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa...
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa vedetei TV. "Cine sunteți dumneavoastră"
Companii care au pus la punct o mare escrocherie. Clienții sunt păcăliți fără...
Companii care au pus la punct o mare escrocherie. Clienții sunt păcăliți fără să știe
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
Ce se ascunde în tunelul secret din Munții Bucegi. De ce intrarea a...
Ce se ascunde în tunelul secret din Munții Bucegi. De ce intrarea a fost betonată de autorități