News

O pacientă a fugit din spital, în Fălticeni. Medicii au găsit-o moartă pe stradă

O pacientă a fugit din Spitalul Municipal Fălticeni, fiind găsită moartă pe stradă în apropiere de locul de unde fugise.
14.03.2023 | 09:59
O pacienta a fugit din spital in Falticeni Medicii au gasito moarta pe strada
Spital Fălticeni. Foto: Institutii Medicale
ADVERTISEMENT

O pacientă a fugit din Spitalul Municipal Fălticeni. Femeia era pensionară și se afla internată de mai multe zile în spital, însă a ieșit în cursul nopții din salon și apoi din unitatea medicală, fără a fi văzută. Personalul a sesizat dispariția femeii doar în cursul dimineții, moment în care a fost alertată poliția.

O pacientă a fugit din spital și a murit

Pensionara nu a reușit să ajungă mult prea departe, pentru că s-a prăbușit la mică distanță de spital, la doar câteva străzi distanță. Medicii spun că bătrâna suferea de demență și avea pierderi de memorie. Moartea nu a fost violentă, în condițiile în care polițiștii nu au găsit pe corpul femeii urme care să le trezească suspiciuni.

ADVERTISEMENT

Astfel de cazuri sunt rare în România, însă se întâmplă. De exemplu, în 2020 o femeie fugea dintr-un spital din Constanța alături de copilul său, după ce fuseseră confirmați cu Covid-19. Femeia, în vârstă de 32 de ani, a părăsit copilul, probabil speriată de diagnostic, într-un moment în care pandemia provoca panică în rândul populației și existau multe necunoscute referitoare la Covid-19, conform Realitatea.

”Polițiști au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 32 de ani, împreună cu fiul acesteia, în vârstă de 2 luni, au plecat din spital, după ce femeii i se comunicase faptul că ambii au fost confirmați cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au reușit în scurt timp să o identifice pe femeie, iar aceasta a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, împreună cu copilul ei. În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, transmitea IPJ Constanța.

Un caz la fel de tragic, de data aceasta în Bacău, era înregistrat în luna octombrie a anului trecut. Atunci, o femeie a fugit din spital după ce a fost lăsată nesupravegheată, după care a fost găsită moartă. Femeia în vârstă de 76 de ani avea probleme psihice.

ADVERTISEMENT

Ca drama să fie completă, soțul femeii a murit de supărare la înmormântarea acesteia. Mai mult, fiica femeii e revoltată și crede că mama sa a murit pentru că medicii nu i-au permit să stea cu ea în spital pentru a o îngriji. ”Am pierdut într-o săptămână din cauza unui sistem, am pierdut ambii părinți, nu e ușor”, s-a plâns fiica.

Pe fir intrase Poliția Bacău, pentru a vedea ce s-a întâmplat în realitate. ”Polițiștii continuă cercetările în acest caz într-un dosar penal pentru infracțiuni de ucidere din culpă”, a transmis Păduraru Cătălina, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău. Cazul a ajuns inclusiv la urechile ministrului sănătății Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Nu cunosc contextul, nu pot să fac aprecieri decât dacă cunosc îndeaproape situația, dar în mod evident este o anumită neglijență care a permis astfel de lucruri, mai ales ca era vorba de o persoană care avea o demență senilă. În mod evident trebuie găzduită într-o zonă care permite supravegherea, care ar fi prevenit o asemenea situație”, a afirmat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT
Tags: