News

O profesoară din Vaslui s-a stins subit din viață, elevii și profesorii sunt împietriţi de durere. “Un om minunat, dar cu o soartă cruntă și nedreaptă”

Elevi și profesori de la o școală din Vaslui își vor conduce pe ultimul drum profesoara de geografie. Femeia s-a stins subit din viață
29.01.2024 | 14:02
O profesoara din Vaslui sa stins subit din viata elevii si profesorii sunt impietriti de durere Un om minunat dar cu o soarta crunta si nedreapta
O tânără profesoară de geografie a murit. Femeia din Vaslui este condusă pe ultimul drum de elevi și profesori. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O tânără profesoară din comuna Șuletea s-a stins din viață subit. Femeia era profesoară de geografie la Școala Gimnazială „Virgil Caraivan”, iar anunțul morții sale a fost făcut de către conducerea unității de învățământ pe pagina de Facebook.

Profesoară deplânsă cu mare durere la o școală din Vaslui

Nu se cunoaște cauza morții profesoarei, dar aceasta era tânără și foarte implicată în activitatea sa. Aceasta ar fi avut probleme de sănătate, dar a murit subit. Conducerea școlii a transmis un mesaj emoționant pe pagina de Facebook:

ADVERTISEMENT

„Există momente când rațiunea devine neputincioasă, momente când tăcerea, nemișcarea, tristețea acoperă totul și strivesc fiecare frază și fiecare cuvânt. Se întâmplă astăzi, când împărtășim vestea tragică a pierderii celei care a fost Lucia Diaconu, profesorul catedrei de geografie.

Sunt oare cuvinte potrivite care ar putea descrie bunătatea și frumusețea acestui om? Astăzi nu le vom găsi. Suntem recunoscători pentru toate momentele și întâlnirile noastre, pentru prezența plăcută, distinsă, pentru blândețe și sinceritate, pentru dedicația cu care și-a onorat profesia în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Odihnă veșnică, Lucia ! Odihnă în pace și lumină, doamna profesoară!”, a transmis colectivul Școlii Gimnaziale „Virgil Caraivan” Șuletea.

Vestea tragică i-a afectat profund pe elevi

Moartea Luciei Diaconu a provocat o suferință mare în rândul elevilor săi care au iubit-o și respectat-o pentru că era un om și un cadru didactic deosebit. Unul dintre elevi și-a exprimat și el regretele pe paginile de socializare:

ADVERTISEMENT

„O zi ce părea a fi normală s-a transformat într-un coșmar. Cu șiroaie de lacrimi pe față ne luăm rămas bun de la doamna Lucia… Cea care a fost un profesor inedit, un înger pe pământ, un om minunat cu un suflet plin de blândețe și iubire, dar cu o soartă cruntă și nedreaptă.

Vă vom iubi mereu, doamna, indiferent de unde vă aflați… Cuvintele dumneavoastră vor răsuna mereu în mintea și inima noastră. Ultima dată ne-ați spus, cu aceeași fericire pe care o aveați mereu, . Sunteți un exemplu de speranță, pentru noi toți, mereu ați părut bine și ați crezut până in ultimul moment că va fi bine, dar din păcate nu a fost suficient.

ADVERTISEMENT

Să priviți din rai toată suferința pe care ați lăsat-o în urmă și să vă odihniți în pace. Dumnezeu să aibă grijă de dumneavoastră, iar noi, cu inimile bucăți și mai triști ca niciodată, rămânem doar cu amintiri”, a scris pe Facebook unul dintre elevii profesoarei Lucia Diaconu, potrivit Vremea Nouă. 

ADVERTISEMENT