Life

O rețetă gustoasă și ieftină. Cum să faci din pâinea veche o pizza crocantă

Cum să faci din pâinea veche o pizza crocantă. O rețetă delicioasă, rapidă si simplă, prin care îi vei surprinde pe toți cei dragi.
24.01.2023 | 17:16
O reteta gustoasa si ieftina Cum sa faci din painea veche o pizza crocanta
Pizza din felii de pâine. Sursa foto: Rețete pentru toate gusturile
ADVERTISEMENT

Dacă mai ai prin bucătărie pâine pe care nu ai consumat-o și te gândești să o arunci, află că poți faci din aceasta o pizza crocantă, din care cei dragi nu se vor mai sătura să guste.

Cum să faci din pâinea veche o pizza crocantă. O rețetă delicioasă, rapidă si simplă

Prin următoarea rețeță vei pregăti o pizza așa cum nu ai mai mâncat vreodată. Lista de ingrediente este una extrem de simplă și ieftină.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie de: 8 felii de pâine, 100 grame de brânză scamorza afumată, jumătate de ceapă, 2 ouă, 4 hamsii în ulei, 0 linguriță de capere, 100 grame de pulpă de roșii, 5, 6 roșii cherry, un ardei verde dulce, frunze de busuioc, ulei de măsline extravirgin, sare și oregano după gust.

Mod de preparare

Deși pare complicat, modul de preparare este unul foarte ușor. Mai întâi, trebuie să prăjești feliile de pâine, pe o parte și alta, într-o tigaie cu puțin ulei, vreme de 5 minute.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este să fierbi ouăle, le lași să se răcească și apoi le tai felii. Ulterior, se pun la prăjit rochiile cherry, tăiate jumătate, iar peste ele se pune sare.

În aceeași tigaie se toarnă pulpa de roșii, peste o frunză de busuioc și un praf de sare. Acestea se lasă la foc mic tot 5 minute.

ADVERTISEMENT

Odată acești pași îndepliniți, patru felii de pâine se ung cu sosul de roșii și ceapă. Deasupra lor se pun hamsie, capere, felii de ouă și cubulețe de brânză scamorza. Acestea se asezonează cu puțin oregano.

Celelalte 4 felii de pâine vor conține tot roșii cherry, dar și ardeiul iute tocat, cubulețe de brânză scarmoza, frunze de busuioc, un strop de ulei și un strop de oregano.

ADVERTISEMENT

Spre final, nu ne va mai rămâne decât să punem feliile într-o tavă de copt și se vor coace la 220 de grade. În cuptor vor sta 20 de minute, iar apoi se vor putea servi cu toată familia. Poftă bună!

ADVERTISEMENT