News

O româncă a fost prinsă la granița cu Germania cu telefoane și laptopuri de 21.000 de euro. Polițiștii cred că au fost furate

O româncă a fost prinsă la granița cu Germania în timp ce încerca să introducă în țară aparatură electronică în valoare de 21.000 de euro, ce l mai probabil furată.
14.03.2024 | 22:18
O romanca a fost prinsa la granita cu Germania cu telefoane si laptopuri de 21000 de euro Politistii cred ca au fost furate
O româncă a fost prinsă la granița cu Germania cu telefoane și laptopuri de 21.000 de euro. Polițiștii cred că au fost furate
ADVERTISEMENT

Polițiștii de frontieră din Germania au povestit cum o zi oarecare s-a dovedit a fi cu totul specială, după ce în vamă a ajuns un autoturism din Danemarca. Oamenii legii au observat cinci cutii suspecte în spatele autoturismului, astfel că au decis să le verifice.

O româncă a fost prinsă la granița cu Germania cu telefoane și laptopuri de 21.000 de euro

Mare le-a fost mirarea când au scos la iveală zeci de telefoane mobile și laptopuri noi nouțe, în ambalajul original. Primul care a trebuit să răspundă, conform Poliției Federale, a fost șoferul autoturismului. Acesta le-a spus inițial că acele cutii îi aparțin, însă brusc s-a răzgândit și s-a prefăcut că nu mai înțelege limba germană.

ADVERTISEMENT

Fără să stea prea mult pe gânduri, polițiștii au confirmat marfa, având bănuieli că aceasta este furată. Mai mult, în autoturism se afla o româncă, iar polițiștii de frontieră au aflat în cele din urmă că aceasta primise cele 5 cutii care conțineau 63 de laptopuri și telefoane mobile, cu scopul de a le introduce în Germania.

Oamenii legii vor acum să afle dacă femeia știa că aceste bunuri sunt furate, sau doar a ales să facă pe cărăușul pentru o anumită sumă de bani, fără a pune întrebări suplimentare. În urmă cu jumătate de an, un șofer român era prins la vama din Germania cu marfă furată de 350.000 de euro.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în cazul cu românca venită din Danemarca, polițiștii germani au confiscat bunurile. Conform unui purtător de cuvânt al biroului vamal din Bielefeld, șoferul transporta 200 de cutii cu tehnologie pentru sisteme fotovoltaice.

”Bunurile furate proveneau în urma unei spargeri date la compania MG Solar, care se deschisese recent pe Eisenstrasse din zona industrială Buchenloh din Baunatal-Rengershausen”, conform HNA. Conform anchetatorilor, șoferul român nu ar fi știut ce transportă și cel mai sigur nu a avut nicio legătură cu spargerea respectivă.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți șoferi sunt prinși cu marfă furată în vamă

Așadar, bărbatul a fost lăsat să plece, în timp ce bunurile furate au fost confiscate. Era vorba despre ”invertoare pentru sisteme fotovoltaice și stații de încărcare pentru vehicule electrice”. Recordul de marfă furată pare să fie deținut de un alt șofer român, care a fost prins de data aceasta la vama din Franța.

Polițiștii de frontieră au confiscat în acest caz curele de ceas în valoare de 1,9 milioane de euro, aduse de undeva din Turcia. Dacă o parte dintre produse păreau a fi furate, altele erau contrafăcute, astfel că polițiștii nu au stat prea mult de gânduri înainte de a confisca această marfă.

ADVERTISEMENT

“Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care au descoperit, în compartimentul de marfă, 100 de cutii de carton ce conțineau articole de marochinărie, de diferite mărimi, inscripționate cu denumirea unei mărci, susceptibile de a fi contrafăcute”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

ADVERTISEMENT
Tags: