News

O româncă a fost ucisă într-un incendiu din Spania. Vinovații pentru tragedie au fost arestați

O femeie a murit într-un incendiu cumplit în Spania, astfel că polițiștii din Madrid au arestat două persoane care ar fi direct responsabile de această tragedie.
03.07.2023 | 16:14
O romanca a fost ucisa intrun incendiu din Spania Vinovatii pentru tragedie au fost arestati
O româncă a fost ucisă într-un incendiu. Foto: Rotalianul
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în Spania sub podul Pedro Bosch din Madrid, astfel că victima, o femeie româncă de 42 de ani, a murit după ce a ars de vie. Polițiștii au arestat două persoane care ar fi responsabile de acest incident. Totul s-a produs în dimineața zilei de 3 iulie, într-o zonă cu moloz de sub pod, unde se putea ajunge doar printr-o mică gaură într-un perete lateral.

O româncă a fost ucisă într-un incendiu din Spania

Tragedia ar fi avut loc după ce ar fi izbucnit o altercație între două persoane și un cuplu căsătorit, toți fiind rezidenți români care locuiau în zona respectivă. Conform presei din Spania, cele două persoane arestate au dat foc barăcii unde locuia cuplul, însă femeia a rămas blocată în interior și a ars de vie.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri ale Primăriei Madrid, care au găsit corpul neînsuflețit al femeii de 42 de ani. Medicii de la SAMUR-Proteccion Civil nu au mai avut ce face și au constatat decesul femeii. Au ajuns acolo și detectivi de la echipa de investigații pentru omucideri din cadrul Poliției Naționale, Grupul VI.

Anchetatorii au stabilit după câteva ore că responsabili de incendiu ar fi doi români, un bărbat de 36 de ani și un individ fără documente oficiale. Acum, cei doi vor fi acuzați de omor, conform sursei citate. Rămâne neclar de ce atacatorii au decis să dea foc locului cu pricina, însă ancheta va stabili în cele din urmă motivul exact al crimei.

ADVERTISEMENT

”Incidentul a șocat comunitatea locală și a atras atenția autorităților asupra nevoii de a lua măsuri pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de acest gen. Investigația în curs va încerca să afle motivele și circumstanțele exacte ale acestui tragic eveniment, iar cei responsabili vor trebui să răspundă în fața justiției pentru faptele lor”, mai transmit jurnaliștii spanioli.

În urmă cu două luni, o altă crimă zguduia Spania, după ce o tânără de 24 de ani a fost găsită fără viață la marginea drumului, în Mora, provincia Toledo. Cadavrul a fost descoperit de un fermier, însă familia și polițiștii o căutau deja pe femeie, pentru că aceasta nu s-a mai întors acasă din tura de noapte de la muncă.

ADVERTISEMENT

Principalul suspect de această crimă e un băiat în vârstă de 24 de ani, care ar fi avut o relație cu fata. Anchetatorii cred că ucigașul, un român, ar fi autorul crimei din Garcia. Luca George, principalul suspect din acest caz, locuiește de mai mulți ani în Ribera D’Ebre, provincia Tarragona din Spania.

Chiar și înainte de această crimă, anchetatorii au constatat că bărbatul are un cazier lung, cu mai multe dosare pentru diverse infracțiuni, inclusiv de agresiune sexuală. Singurul lucru nelămurit deocamdată de polițiști e motivul crimei, pentru că polițiștii nu cred că au de-a face cu o infracțiune de violență de gen.

ADVERTISEMENT

Familia Marinei le-a transmis polițiștilor că cei doi aveau o relație, însă investigația a arătat că cei doi nu au fost niciodată oficial într-o relație, deși au avut câteva relații intime. Conform Codului Penal din Spania, polițiștii nu pot trata astfel cazul precum violență de gen, pentru că între cei doi nu a existat o relație oficială.

ADVERTISEMENT
Tags: