Sport

Ana Bogdan, eliminată în optimile turneului WTA de la Dubai. Jessica Pegula merge în sferturi. Video

Ana Bogdan s-a oprit în optimile turneului WTA de la Dubai. A pierdut cu Jessica Pegula în două seturi, după o oră și 36 de minute de joc.
22.02.2023 | 11:05
Ana Bogdan eliminata in optimile turneului WTA de la Dubai Jessica Pegula merge in sferturi Video
Ana Bogdan a fost eliminată în optimile turneului de la Dubai. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
22-02-2023
07:42

Ana Bogdan - Jessica Pegula 4-6, 3-6

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. Ana Bogdan s-a oprit în optimile turneului WTA de la Dubai, cea mai bună performanță obținută la o competiție de categorie WTA 100. Jessica Pegula, locul 3 WTA, s-a impus într-o oră și 36 de minute de joc. 

4-6, 3-6: Jessica Pegula câștigă meciul și se califică în sferturile de finală. 

4-6, 2-5: Trei break-uri în ultimele trei game-uri. Jessica Pegula va servi pentru câștigarea meciului.

4-6, 1-3: Jessica Pegula preia conducerea în setul al doilea. 

4-6, 1-0: Ana Bogdan începe bine și startul setului secund. Se impune după un game echilibrat. 

4-6: Ana Bogdan irosește alte două mingi de break, iar Jessica Pegula câștigă un prim set echilibrat după 47 de minute de joc. 

4-5: Ana Bogdan a avut două mingi de break la 3-4, însă nu a izbutit să convertească. Ambele tenismene au câștigat pe propriul serviciu. 

3-4: Serie nefastă pentru Ana Bogdan, care pierde patru game-uri consecutive. Pegula trece în față

3-0: Ana Bogdan are un start lansat de partidă. Sportiva din România a făcut break-ul pe care l-a consolidat și merge pe scaun cu un avantaj liniștitor. 

1-0: Ana Bogdan își face lejer serviciul în primul game al meciului. 

Meciul a început!


Ana Bogdan (75 WTA) o înfruntă pe Jessica Pegula (3 WTA) în optimile turneului WTA 1000 de la Dubai. Este cea mai bună performanță înregistrată de româncă într-o competiție de asemenea categorie. 

Singura tenismenă din România rămasă în turneul de la Dubai este deja la cincelea meci la turneul din Emiratele Arabe Unite. Fără set pierdut, Ana Bogdan a trecut pe rând de Clara Burel, Tereza Martincova, Laura Siegemund și Shelby Rogers. 

Locul 75 WTA va avea o misiune mult mai dificilă în fața Jessicăi Pegula care vine după finala pierdută la Doha în fața liderului Iga Swiatek. Sportiva din SUA se află la cea mai bună clasare a carierei, locul 3 WTA. Jessica Pegula a jucat un singur meci la Dubai și a învins-o în trei seturi pe Victoria Tomova. 

În singurele dispute directe, Jessica Pegula a ieșit triumfătoare la Ilkley și Hertogenbosch. Dacă va accede în sferturi, Ana Bogdan va fi recompensată cu 190 de puncte WTA și 63.350 de dolari.

21-02-2023
17:16

România mai are o singură reprezentantă la Dubai, Ana Bogdan

Ana Bogdan este singura reprezentantă a țării noastre rămasă în cursă în turneul WTA de la Dubai. În turul secund, Bogdan (30 de ani, 75 WTA) a învins-o pe americanca Shelby Rogers (30 de ani, 45 WTA), scor 7-6 (3), 6-3.

În optimile de finală Ana Bogdan se va duela cu Jessica Pegula (28 de ani), a treia favorită a competiției din Emiratele Arabe Unite. Pegula a eliminat-o pe bulgăroaica Viktoriya Tomova cu 6-2, 5-7, 6-1.

După ce în primul tur al turneului din Dubai a fost protagonista celui mai lung meci din circuitul WTA în 2023, Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 70 WTA) a fost învinsă de către jucătoarea cehă Karolina Muchova (26 de ani, 112 WTA), scor 4-6, 6-7 (4). Pentru parcursul din acest turneu, românca va primi 60 de puncte în clasamentul WTA și 17.930 de dolari.

20-02-2023
13:10

Sorana Cîrstea și Ana Bogdan s-au calificat în turul secund la Dubai

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 70 WTA) a învins-o pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 12 WTA), scor 4-6, 7-6 (7), 7-5. În tie-break-ul setului secund al meciului care a durat trei ore și 32 de minute românca a salvat două mingi de meci.

În turul doi la Dubai, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe jucătoarea cehă Karolina Muchova (26 de ani, 112 WTA). Aceasta a trecut de americanca Bernarda Pera (44 WTA), scor 6-1, 6-4.

Ana Bogdan (30 de ani, 75 WTA) a învins-o pe germanca Laura Siegemund (34 de ani, 130 WTA), scor 7-5, 6-3, în primul tur al turneului de la Dubai. Ana s-a calificat în premieră în turul secund și va juca împotriva câștigătoarei meciului Claire Liu (57 WTA) – Shelby Rogers (45 WTA).

 

19-02-2023
10:13

Irina Begu a pierdut în primul tur la WTA Dubai cu Krejcikova

Irina Begu (38 WTA) a pierdut categoric cu Barbora Krejcikova (29 WTA) în primul tur al turneului WTA de la Dubai. Campioană la Roland Garros în 2021, sportiva din Cehia s-a impus după o oră și 35 de minute de joc, scor 6-4, 6-2. 

În primul set, Irina Begu a condus cu 4-2, însă pe fondul mai multor erori neforțate, jucătoarea din România a pierdut controlul partidei. Pentru accederea în primul tur al turneului WTA de la Dubai, Begu va primi 12.848 de dolari și un punct în clasamentul WTA. 

Este a treia înfrângere consecutivă pentru Irina Begu în circuit. În acest an, jucătoarea în vârstă de 32 de ani a înregistrat patru victorii și patru înfrângeri. Astfel, continuă seria nefastă pentru Begu la Dubai, acolo unde nu a reușit să câștige nicio partidă pe tabloul principal în patru participări. 

Luni, 20 februarie, intră în competiție Sorana Cîrstea (70 WTA), care o va înfrunta pentru un loc în turul secund pe Beatriz Haddad Maia (12 WTA) și Ana Bogdan (76 WTA) care o înfruntă pe Laura Siegemund (130 WTA). 

18-02-2023
14:41

Ana Bogdan va juca pe tabloul principal la WTA Dubai

Ana Bogdan, locul 76 WTA şi favorită 7 în calificări, a acces pe tabloul principal la turneul de categorie WTA 1000 de la Dubai.

Românca a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe Tereza Martincova (Cehia, 98 WTA, cap de serie 13), scor 6-4, 7-5, după o oră şi 34 de minute. În primul tur, Bogdan o va întâlni pe Laura Siegemund din Germania.

Tot în ultimul tur al calificărilor, Ştefania Bojica, născută la 10 martie 2005 şi ocupanta locului 831 WTA, a fost eliminată de sportiva ucraineană Katarina Zavatska (277 WTA), scor 2-6, 1-6, după o oră și 23 de minute.

Pe tabloul principal de la WTA Dubai se mai află Sorana Cârstea, care o va întâlni pe Beatriz Haddad Maia din Brazilia, și Irina Begu, care o va avea adversară pe Barbora Krejcikova din Cehia.

În vârstă de 17 ani, Ștefania Bojică (831 WTA) a produs surpriza începutului de an în tenis. Sportiva din România, care abia a debutat în circuitul profesionist, a învins-o în calificările pe tabloul principal al turneului WTA de la Dubai pe Danka Kovinic (63 WTA) din Muntenegru.

Ștefania Bojică, surpriza săptămânii la WTA Dubai. A învins o jucătoare clasată cu 768 de locuri mai sus

Ștefania Bojică, beneficiară a unui „wild card” din partea organizatorilor al turneului de la Dubai, a izbutit să producă o surpriză uriașă și să o elimine pe Danka Kovinic din Muntenegru în două seturi, scor 6-3, 7-6(2). În ultimul tur al calificărilor, tenismena româncă o va înfrunta pe Katarina Zavatska (Ucraina, 277 WTA) mâine, 18 februarie.

ADVERTISEMENT

Pentru accederea în turul secund al calificărilor, Ștefania Bojică va fi recompensată cu 7.650 de dolari și 20 de puncte în clasamentul WTA. “Încă nu pot procesa în minte că am obținut prima mea victorie în circuitul WTA. Pot să văd acum că pot concura la acest nivel”, a spus Ștefania Bojică la finalul meciului cu Danka Kovinic.

Legitimată la CSA Steaua, sportiva care încearcă să-i calce pe urme Simonei Halep, Ștefania Bojică, s-a născut în Emiratele Arabe Unite și s-a antrenat foarte mult în zona Golfului la „CF Tennis Academy”, una dintre cele mai importante academii de tenis din Emirate Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

Ștefania Bojică, la un pas de calificarea pe tabloul principal al turneului WTA de la Dubai

După o oră și 41 de minute de joc, Ștefania Bojică a trecut de Danka Kovinic. În setul al doilea, românca a fost nevoită să revină după ce a fost condusă cu 5-2. Este prima victorie în circuitul WTA pentru Ștefania Bojică.

La începutul lunii, Ștefania Bojică a primit invitație specială și la turneul WTA de la Abu Dhabi, unde a fost eliminată în primul tur al calificărilor de Claire Liu (SUA, 57 WTA), scor 6-7(3), 1-6 după o oră și 26 de minute de joc.

ADVERTISEMENT

„CF Tennis Academy” vede un viitor strălucit în tenis pentru Ștefania Bojică

Oficialii academiei în cadrul căreia Ștefania Bojică s-a antrenat timp îndelungat are încredere în potențialul sportivei din România. „Suntem absolut încântați să anunțăm că jucătoarea CFTA Ștefi Bojică a primit un wild card pentru a concura în calificările prestigiosului turneu Dubai Duty Free Tennis Championship!

Acesta este un vis devenit realitate pentru Ștefi, care și-a petrecut nenumărate ore perfecționându-și abilitățile chiar pe aceste terenuri de la vârsta de 5 ani, multe dintre acele ore fiind petrecute cu directorul nostru, Andres Gimeno.

ADVERTISEMENT

Mulțumim pentru această oportunitate uimitoare. Suntem atât de încântați să o vedem pe Ștefi începându-și cariera profesionistă pe terenurile ei de acasă! Vino și arată-ți sprijinul pentru această tânără sportivă uimitoare”, a scris „CF Tennis Academy” după ce i-a oferit un „wild-card” Ștefaniei Bojica.

ADVERTISEMENT
Tags: