Sport

Simona Halep, audiată până la finalul lunii în cazul de dopaj. De ce s-a amânat procedura

Simona Halep urmează să fie audiată până la finalul lunii februarie în cazul de dopaj, iar apoi se va lua o decizie în privința suspendării sale.
14.02.2023 | 19:20
Simona Halep audiata pana la finalul lunii in cazul de dopaj De ce sa amanat procedura
Simona Halep urmează să fie audiată până la finalul lunii februarie în cazul de dopaj, iar apoi se va lua o decizie în privința suspendării sale. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam este suspendată provizoriu, dar au apărut noi informații care atestă că sportiva are argumente solide pentru a-și proba nevinovăția.

Audierea Simonei Halep în cazul de dopaj va avea loc la finalul lunii

Fără a avea drept de joc în ultimele luni, Simona Halep a coborât până pe locul 16 în clasamentul WTA. Dar asta pare să fie cea mai mică problemă pentru sportiva noastră, care urmează să fie audiată în cazul de dopaj.

ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial ar fi trebuit să aibă audierea vineri, 17 februarie, dar toată procedura a fost amânată deoarece Karen Moorhouse a preluat abia acum o săptămână mandatul de șefă a Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

În aceste condiții, audierea lui Halep a fost amânată pentru o scurtă perioadă, dar va avea loc până la finalul lunii februarie. Conform site-ului stiri.tvr.ro, românca va pleda nevinovată în fața celor trei judecători desemnați să analizeze cazul.

ADVERTISEMENT

Segărceanu bagă mâna în foc pentru Simona

Fost căpitan al echipelor României de Davis Cup și Fed Cup, Florin Segărceanu, a dezvăluit că Simona Halep a comunicat în ultima perioadă mai mult cu staff-ul său și cu antrenorul Patrick Mouratoglou.

”În ultima perioadă a fost de partea echipei lui Mouratoglou și cred că a comunicat mai mult în partea aceea. Se luptă împreună pentru aflarea adevărului și, bineînțeles, pentru rezolvarea suspendării.

ADVERTISEMENT

Este imposibil să se fi întâmplat ceva cu cunoștința ei. Chiar nu știu, sper măcar să se dovedească unde s-a greșit. Pot să bag mâna în foc că Simona nu a făcut niciodată asta conștientă”, a declarat Segărceanu.

Halep e pregătit să joace în turnee

Recent ales în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, George Cosac este convins că Simona Halep s-a pregătit foarte bine în toată această perioadă și este pregătită să revină în circuit în cazul unei decizii favorabile.

ADVERTISEMENT

”Sunt convins că este stresată, așteaptă verdictul. În același timp, această perioadă se contorizează, se contabilizează. În momentul în care va primi verdictul sunt convins că va fi, direct, aptă de joc”, a spus Cosac.

Australianul Darren Cahill, fostul antrenor al lui Halep, consideră că în pofida faptului că este nevinovată, ea va trebui să plătească pentru faptul că a avut în corp o substanță interzisă. Însă, el speră ca pedeapsa să fie cât mai mică.

ADVERTISEMENT