News

MAE confirmă că o româncă aflată în vacanță a fost ucisă de un rechin în Egipt. Ultimele informații despre tragedia din Hurghada. Update

O româncă de aproximativ 50 de ani a fost ucisă de rechin, în acest weekend, într-o stațiune din Egipt. Este a doua victimă în ultimele trei zile în această zonă. MAE confirmă informația apărută în presa internațională.
03.07.2022 | 17:22
MAE confirma ca o romanca aflata in vacanta a fost ucisa de un rechin in Egipt Ultimele informatii despre tragedia din Hurghada Update
O româncă de 40 de ani a fost ucisă de rechin în Egipt. A doua victimă în ultimele trei zile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
03-07-2022
18:03

MAE confirmă că o româncă aflată în vacanță a fost ucisă de un rechin în Egipt

Într-un comunicat emis duminică seara, Ministerul Afacerilor Externe de la București a confirmat faptul că o româncă aflată în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt, a fost ucisă de un rechin.

MAE mai anunță că, după ce Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, de către agentul unei companii de turism, cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, reprezentanţii acesteia au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile competente egiptene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii morţii acestuia.

”Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”, a precizat MAE.

În urma acestei tragedii, cei de la Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate.

“MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident. Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, a menţionat sursa citată.

Având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele zile, care implică atacuri de rechin, ”MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare”.

Cetățenii români pot primi asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26, mai anunță MAE.

O turistă de circa 50 de ani din România aflată în concediu în Egipt a fost ucisă de rechin. Tragedia, raportată la sud de Hurghada, vine la doar 3 zile după ce o altă femeie, din Austria, a murit în aceeași zonă.

O româncă a fost ucisă de rechin în Egipt. A doua victimă în ultimele trei zile

În doar câteva zile, două femei au fost ucise în atacuri ale rechinilor în Marea Roșie a Egiptului, la sud de Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului.

ADVERTISEMENT

Conform Reuters, cadavrul unei turiste din România în vârstă de aproape 50 de ani a fost descoperit în aceeași zonă în care a murit și o austriacă de 68 de ani.

”Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada”, scrie ministrul mediului din Egipt pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ambele atacuri au avut loc în largul coastei din stațiunea Sahl Hasheesh, potrivit sursei citate. Ministerul Mediului din Egipt a anunțat că a fost format un comitet pentru a examina circumstanțele atacurilor și ce cauze științifice ar putea sta în spatele acestora.

Guvernatorul Mării Roșii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona unde au avut loc atacurile.

ADVERTISEMENT

Mai mulți turiști au fost uciși în ultimii ani de atacuri ale rechinilor în Egipt

Marea Roșie reprezintă o destinație turistică populară printre români și nu numai. În ultimii ani, mai mulți turiști au fost căzut victime atacurilor rechinilor în Egipt.

În 2018, un turist ceh a fost ucis de un rechin pe o plajă de la Marea Roșie. Un atac similar care a ucis un turist din Germania a avut loc în 2015.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai bine de un deceniu, în 2010, o serie de cinci atacuri în cinci zile, aproape de țărmul stațiunii turistice Sharm Al Sheikh a ucis un german și a rănit alți patru turiști străini.

ADVERTISEMENT
Tags: