News

O româncă din Spania a ajuns la închisoare după ce a depus plângere pentru furtul unei motociclete

O româncă stabilită de 20 de ani în Spania a făcut șase zile de închisoare din cauza unei erori a autorităților judiciare spaniole.
27.12.2022 | 12:21
O romanca din Spania a ajuns la inchisoare dupa ce a depus plangere pentru furtul unei motociclete
O româncă a fost trimisă nevinovată la închisoare/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mirela Stoian a fost confundată cu o altă femeie și a fost întemnițată pe nedrept de autoritățile spaniole, după ce românca a mers la poliție să depună plângere pentru furtul unei motociclete, scrie diasporamadrid.com.

O coincidență nefericită de nume

Deși au apărut imediat după reținerea ei indicii că este vorba de o confuzie de identitate, sistemul judiciar din Spania a avut nevoie de șase zile pentru a elucida complet cazul și pentru a elibera femeia din închisoarea în care fusese întemnițată pe nedrept.

ADVERTISEMENT

Mirela Stoian (38 de ani) locuiește în Spania de 20 de ani și lucrează ca bucătărească la un bar de pe coasta din Granada. După ce i s-a furat motocicleta, femeia a mers la poliția din Almuñécar să facă plângere. Numai că polițiștii au arestat-o afirmând că ar fi o deținută care a profitat de o învoire de la penitenciarul din Palma de Mallorca pentru a fugi.

Femeia a încercat în zadar să le explice oamenilor legii că nu ea este cea căutată. Avocata ei a descoperit că datele sale personale au fost incluse din greșeală în ordinul de arest. De asemenea, avocata a reușit să dea de avocatul femeii care evadase, iar aceasta a confirmat spusele Mirelei Stoian.

ADVERTISEMENT

Ambii avocați au încercat în zadar să le explice polițiștilor că persoana pe care o caută este o altă Mirela Stoian și că sunt pe cale să comită o eroare judiciară. Oamenii legii au susținut că trebuie să se conformeze ordinului de închidere a femeii nevinovate, astfel că românca a fost dusă la penitenciarul din Albolote.

Judecătorul s-a convins cu greu de eroare

Directorul închisorii și-a dat și el seama de greșeală și a încercat să  determine eliberarea femeii pe care trebuia să o țină în penitenciar fără justificare. Primele sale demersuri au fost zadarnice, însă directorul și avocații au insistat, astfel că un judecător din Palma de Mallorca a anulat decizia prin care Mirela Stoian a fost închisă.

ADVERTISEMENT

Magistratul și-a cerut scuze în numele statului spaniol, după ce avocata a demonstrat că, dintr-o eroare materială, în titlul sentinței pentru furt pe care o primise deținuta fugară apăruse datele Mirelei Stoian din Almuñécar, iar în corpul hotărârii erau datele corecte, ale femeii cu același nume care fusese anterior condamnată pentru furt.

Era suficient să urmăriți înregistrarea procesului pentru a vedea că Mirela, inculpata, nu semăna deloc cu clienta mea”, a afirmat avocata femeii.

ADVERTISEMENT

Episodul a avut loc în luna august, iar acum Mirela Stoian cere despăgubiri de la statul spaniol pentru trauma la care a fost supusă. „S-a întâmplat ca în acele zile mama mea să vină din România să aibă grijă de fiica mea. Altfel aș fi putut pierde și custodia fetei. Astfel de fapte sunt un lucru la care nimeni nu se așteaptă să i se întâmple vreodată”, spune românca.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"Măcar Roger și Serena s-au retras cu demnitate!" Rafael Nadal, "mitraliat" după ultima apariție: "E oribil! Rușine!"
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au...
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au avut parte de o experiență îngrozitoare
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu...
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu lacrimi lângă tribuna-fantomă de 5 milioane € din București
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și...
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți
"Câinele s-a oprit, a înţepenit. În faţa lui era o vietate care umbla în patru labe". O femeie care se crede pisică, apariţie şocantă într-un parc din Arad
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de...
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de ani în mina secretă a sovieticilor” VIDEO
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg....
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg. „Mi-e greu sǎ pun în cuvinte tot ce simt”
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Mihaela Rădulescu, scoasă din minți de iubit. Mesajul care a „încremenit-o”
Mihaela Rădulescu, scoasă din minți de iubit. Mesajul care a „încremenit-o”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu...
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu toții am crezut altceva, însă adevărul este uimitor!
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea celui mai „nebun” împărat al Imperiului Roman. De ce obliga femeile căsătorite...
Povestea celui mai „nebun” împărat al Imperiului Roman. De ce obliga femeile căsătorite să se culce cu el