Sport
notix pixel id

„O să scăpăm de coronavirus și o să murim de foame”! Scandal în Țăndărei, localitate carantinată prin ordonanță militară! Fermierii nu au voie să-și lucreze pământurile

07.04.2020 | 14:55
„O să scăpăm de coronavirus și o să murim de foame”! Scandal în Țăndărei, localitate carantinată prin ordonanță militară! Fermierii nu au voie să-și lucreze pământurile
Fermierii din Țăndărei sunt blocați de ordonanța militară. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

„O să scăpăm de coronavirus și o să murim de foame”! Acesta este avertismentul lui Cătălin Niculae, fermier din Țăndărei, județul Ialomița. Ordonanța militară prin care orașul a fost băgat în carantină i-a terminat pe toți agricultorii din zonă. Vorbim de cei care locuiesc efectiv în Țăndărei și care nu pot să meargă acum pe câmp să-și muncească pământurile pentru că n-ar mai putea să se întoarcă.

„O să scăpăm de coronavirus și o să murim de foame”

„E o nebunie totală ce se întâmplă în Țăndărei și în întreaga țară. Acesta este adevărul. Nu avem voie să ieșim să muncim pământul. Cei care stau în afara localităților carantinate o pot face, cei din Țăndărei – nu, vă dați seama despre ce vorbim?”, a spus Cătălin Niculae, exclusiv pentru FANATIK.

Fermierul spune că, deși, la suprafață, autoritățile par că-i încurajează pe agricultori să muncească pământul, de fapt, lucrurile stau total invers, și factorii de decizie mai degrabă le pun piedici.

ADVERTISEMENT

Scandal în Țăndărei, localitate carantinată prin ordonanță militară!

Întreprinderea Individuală Jean Niculae din care face parte și Cătălin Niculae are un contract ferm cu o companie importantă de pe piață. Acesta trebuie să înființeze hectare întregi de porumb sămânță, lucru care nu este posibil fără un efort aparte.

Discutăm despre o semănare cu utilaje speciale, după un protocol anume și în care fiecare hibrid este plantat în urma unei scheme. Doar că, fermierul nu are voie să iasă din oraș, pentru că Țăndăreiul este în plină carantină.

ADVERTISEMENT

„Avem contracte în derulare, ce facem cu ele? Nimeni nu ne spune nimic. De fapt, toată lumea ne bagă în seamă, nimeni nu ne dă niciun răspuns. 

Vom avea pierderi înfiorătoare. La anul nu va mai exista sămânță și nu vorbim numai despre porumb, ci și de celelalte, mazăre, grâu, soia, absolut orice. Ce facem noi după ce trece acest coronavirus? Din ce o să trăim, ce o să mâncăm?”, a continuat fermierul.

ADVERTISEMENT

Din semințele ce se vor produce numai de la această întreprindere individuală, anul următor ar putea fi înființate peste 300.000 de hectare de porumb pentru consum sau porumb furajer.

„Sunt curios ce o să plantăm la anul, de unde? Soluții există, dar nu vor. Le-am propus să ne facă un culoar special, să ne facă un orar, să ieșim și noi pe declarație pe proprie răspundere.

ADVERTISEMENT

Trebuie să însămânțăm, trebuie să ajungem pe câmp, trebuie să irigăm. Și nu este vorba numai despre mine, vorbim despre toți fermierii de aici, despre toți cei care ne ocupăm cu agricultura”, a mai spus acesta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik