Sporturi

O sportivă paralimpică româncă, agresată în Italia. Tatăl fetei a ajuns în spital cu nasul spart

13.07.2020 | 18:04
O sportiva paralimpica romanca agresata in Italia Tatal fetei a ajuns in spital cu nasul spart
ADVERTISEMENT

O sportivă paralimpică româncă a fost agresată în Italia de un localnic nemulțumit de faptul că fata beneficiază de loc de parcare special pentru persoanele cu dizabilități.

Beatrice Ion, în vârstă de 23 de ani, nu a mai putut merge în urma unui vaccin aplicat greșit la trei luni, iar medicii i-au sfătuit pe părinți să caute un tratament în Italia.

ADVERTISEMENT

Originară din Orșova, ea a început să joace baschet pe două roți și este studentă la facultatea Științele Comunicării de la Universitatea din Teramo.

Caz ireal în Italia unde o sportivă paralimpică româncă a fost agresată

Conform Corriere della Sera, sportiva paralimpică româncă a fost implicat într-un caz ireal în Italia, ea și tatăl său fiind agresați duminică seară de un cetățean italian, iar atacul a fost unul cu tentă rasistă.

ADVERTISEMENT

”Handicapată de rahat… Întoarceți-vă în țara voastră. Am să vă arăt eu vouă”, au fost jignirile italianului, care apoi l-a lovit pe tatăl fetei, Viorel Eduard, care a ajuns la spital cu nasul rupt și cu dinții sparți.

sportivă paralimpică româncă agresată Italia 1

După ce a publicat totul pe rețele de socializare, președintele echipei Amicacci Giulianova, unde este legitimata Betrice, și-a exprimat nemulțumirea și consideră că rasismul este o mare problemă mondială.

ADVERTISEMENT

”Am aflat cu îngrijorare despre agresiunea pe motive rasiale la care a fost supusă jucătoarea noastră și familia ei. Flagelul rasismului este încă o problemă actuală și mondială. Noi condamnăm orice formă de rasism în sport și în viață”, a spus Peppino Marchionni, președintele echipei.

Beatrice Ion, care locuiește împreună cu familia în Tor San Lorenzo, a povestit că vreme de o săptămână a fost ținta atacurilor unei familii care închiriase o casă lângă a lor. Aceștia erau nemulțumiți de faptul că Beatrice beneficia de loc de parcare.

ADVERTISEMENT

Beatrice Ion evoluează în echipa națională a Italiei de baschet în scaun cu rotile, iar de un an și jumătate este logodită cu Roberto, un studen italian la inginerie. Ea locuiește în Italia de 16 ani.

ADVERTISEMENT