News

O tânără a născut o fetiță perfect sănătoasă în timp ce era în comă, apoi a rămas paralizată. Ce au constatat medicii

O tânără din Marea Britanie a născut o fetiță perfect sănătoasă în timp ce era în comă, apoi a rămas paralizată. Descoperirea medicilor.
11.05.2023 | 23:57
O tanara a nascut o fetita perfect sanatoasa in timp ce era in coma apoi a ramas paralizata Ce au constatat medicii
O tânără a născut o fetiță perfect sănătoasă în timp ce era în comă, apoi a rămas paralizată. Sursa foto: Mirror / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O mamă tânără din Marea Britanie a născut o fetiță perfect sănătoasă în timp ce era în comă indusă. Din păcate, femeia a rămas paralizată. Ce au constatat medicii în cazul acestei paciente.

O tânără a născut o fetiță perfect sănătoasă în timp ce era în comă, apoi a rămas paralizată

Pentru Emma Taylor, un igienist dentar în vârstă de 33 de ani, ultimele luni au reprezentat o perioadă cumplită a vieții sale. Deși a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, tânăra mămică nu se poate bucura pe deplin de acest eveniment. În prezent, ea este ”captivă în propriul corp”, spune soțul ei.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns aici. Femeia din Marea Britanie s-a îmbolnăvit brusc în octombrie 2022. Atunci, ea era însărcinată în 7 luni și jumătate. A fost transportată de urgență la spital de partenerul ei de viață, Scott Weeks.

Ambulanța chemată nu a putut ajunge la noi suficient de repede. Astfel, am decis să o duc eu pe Emma. Am avut noroc. Medicii au spus că dacă aș fi așteptat patru ore, ar fi fost un rezultat foarte diferit, puteau să moară și mama și copilul”, a declarat Weeks, în vârstă de 47 de ani, scrie The Mirror.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, medicii au descoperit tumora cerebrală a gravidei. Astfel, Emma Taylor a fost plasată într-o comă indusă medical, astfel încât să poată da naștere prin cezariană de urgență. Totul a decurs bine. Bebelușul nu a suferit nicio complicație, deși s-a născut cu șase săptămâni mai devreme decât trebuia.

Dacă fetița a fost în stare bună, nu același lucru se poate spune despre tânăra mama. La doar două zile după naștere, Emma a fost operată. În primă fază, medicii au îndepărtat cu succes două treimi din tumora de 60 de milimetri. Femeia a rămas în comă timp de trei luni.

ADVERTISEMENT

La ora actuală, ea se află internată la un centru de reabilitare, unde se recuperează, fiind paralizată. Poate comunica folosindu-și capul și mâinile, dar face tot posibilul să fie bine pentru fiica ei.

Ce au constatat medicii în cazul tinerei mame

În ciuda situației dificile a femeii care i-a adus pe lume o fetiță, soțul ei speră că partenera sa va putea într-o zi să meargă și să vorbească din nou. ”Este prinsă în propriul ei corp – și știu că tot ceea ce își dorește este să vină acasă la copilul ei”, a spus bărbatul.

ADVERTISEMENT

Scott Weeks a deschis un cont pe platforma Go Fund Me în încercarea de a strânge bani pentru un tratament privat, care speră că o va face pe Emma să vorbească și să se miște din nou.

Încerc să strâng banii pentru ca ea să poată primi cel mai bun tratament. Vreau ca Emma să vină acasă la fetița noastră”, spune bărbatul, conform sursei citate.

Medicii care au tratat-o pe Emma în ultimele luni spun, având ca dovadă mai multe teste, că femeia trăia cu o tumoare cerebrală necanceroasă, probabil de când s-a născut.

ADVERTISEMENT