Life

Theoris Darya are nevoie de o minune de Paște. Fetița de un an și jumătate se luptă cu cancerul. Mesajul unui tată disperat

Theoris Darya, o copilă de numai un an și jumătate, are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a învinge lupta cu nemilosul cancer.
03.04.2023 | 13:30
La numai un an și patru luni Theoris Darya a fost diagnosticată cu cancer și are nevoie de oameni cu inimă mare.
ADVERTISEMENT

La numai un an și patru luni, Theoris Darya a fost diagnosticată cu cancer. Lumea micuței a fost dată peste cap într-o singură noapte, la începutul lui ianuarie, când după o banală răceală, a fost luată cu ambulanța de sub ochii tatălui. A început apoi o luptă cruntă pentru supraviețuire, căci o singură vizită la medic s-a terminat cu un diagnostic nemilos: cancer.

Minunile se fac prin oameni! Theoris Darya merită să trăiască, după ce la nici doi ani a fost diagnosticată cu cancer

Cancerul este o boală nemiloasă, un diagnostic care, indiferent de vârsta la care îl primești, te poate îngenunchea. Dar ce se întâmplă când medicii îți spun că fetița ta, care doar ce a împlinit un an și patru luni are șanse minime să trăiască?

ADVERTISEMENT

Este coșmarul trăit de la începutul anului de doi părinți din Ploiești. Simona și Costin Manea au doi copii și până în ianuarie duceau o viață liniștită. Totul avea să se schimbe când băiețelul s-a îmbolnăvit de ceea ce credeau că e o banală răceală.

„Băiețelul făcea febră și nu îi mai trecea cu niciun medicament. Într-o noapte de vineri, acesta s-a trezit din somn, pe la 4-5 dimineața, și a strigat: ‘Ajutor, mami!’. Eu lucram la calculator la ora respectivă și l-am auzit. Fetița nu părea să aibă nimic, făcuse și ea febră în timpul zilei, dar îi trecuse imediat”, ne-a spus tatăl micuței Theoris Darya.

ADVERTISEMENT

A doua zi, la prima oră, părinții i-au dus pe micuți la spitalul Victor Gomoiu din București pentru analize. Nimic nu avea să prevestească tragedia care a urmat. În timp ce tatăl și băiețelul, în vârstă de trei ani și jumătate au fost trimiși acasă, mama și Theoris Darya au fost transportate de urgență la Spitalul Fundeni.

„Nu mi-au spus clar care era situația. Mi-au spus doar că o sa plece cu salvarea mămica cu fata ca să nu mai aștepte în camera de gardă și să poată intra mai repede”, a povestit Costin Manea, tatăl lui Theoris Darya, fetița diagnosticată cu cancer.

ADVERTISEMENT

„Știi la ce spital ne duce? La Fundeni, știi ce e acolo?”

Costin nu a apucat decât să audă și să vadă ambulanța care îi transporta o parte din familie la spital. Înainte să plece, mama lui Theoris Darya i-a trimis un mesaj. Îl anunța că o să ajungă la spitalul renovat de Codin Maticiuc, unde copiii sunt tratați pentru cancer.

 „Am văzut și am auzit Salvarea plecând cu soția și cu fetița mea spre alt spital, cu sirenele pornite. Atunci m-am gândit că probabil au aprins și semnalele sonore ca să ajungă mai repede.

ADVERTISEMENT

Niciun moment nu m-am gândit că poate fi atât de grav. Înainte să plec din parcare, soția mi-a trimis un mesaj scurt: ‘Știi la ce spital ne duce? La Fundeni, știi ce e acolo?’”, a continuat Costin Manea.

Theoris Darya, diagnosticată cu cancer: „Luptăm pentru salvarea fetiței”

Acela a fost momentul în care lupta a început: „Luptăm pentru salvarea fetiței. S-a dovedit ca are Leucemie Acuta Limfoblastica de Tip B”. Theoris Darya nu a apucat să cunoască lumea încă, dar s-a văzut înconjurată de lumea rece a halatelor albe.

theoris daria cancer diagnostic
Diagnostic crunt primit de micuța Theoris Darya.

Deși avea numai un an și patru luni, medicii din România nu i-au dat prea multe șanse, dar cu ajutor din partea unor oameni cu suflet mare, Theoris Darya a reușit să ajungă la un spital din Italia, acolo unde a fost încadrată la gradul Risc Mare.

Astfel, nu doar că este supusă unui tratament greu, dar pentru ea, acesta este mult mai agresiv și de lungă durată. De două luni, Theoris Darya face chimioterapie, însă costurile sunt extrem de mari pentru o familie modestă din România.

Părinții micuței ne-au dezvăluit că, lunar, cheltuie între 3000 și 4000 de euro, însă suma poate crește oricând. Mai ales că boala este imprevizibilă, pot apărea oricând complicații, iar acum au fost nevoiți să-l aducă și pe frățiorul lui Theoris. Doctorii i-au făcut toate analizele pentru a afla dacă este compatibil pentru transplant.

Theoris Darya are nevoie de oameni cu suflet mare pentru a-i da o șansă la viață

Deși au încercat să se descurce de unii singuri sau doar cu ajutorul apropiaților, pentru a primi o nouă șansă la viață, Theoris Darya are nevoie de oameni cu suflet mare. Doi ani mai trebuie să stea în spitalul din Italia, iar Costin și Simona nu-și mai permit costurile.

Pe Facebook, pe grupul Împreună pentru Theoris, dar și pe pagina de TikTok cu același nume, multe persoane s-au adunat pentru a încerca să adune banii necesari. Părinții sunt, însă, disperați, nu-și pot imagina o viață fără micuța lor, până vor reuși să deschidă o asociație, caută suport prin orice mijloace.

Cum o poți ajuta pe Theoris Darya să aibă o copilărie normală

„Sunt un tată disperat. De când am aflat cruntul diagnostic, întregul nostru univers s-a prăbușit”, se arată în mesajul pe care tatăl lui Theoris l-a trimis pentru FANATIK chiar în postul Paștelui.

Theoris Daya merită să aibă parte de o copilărie normală, să exploreze și altceva în afară de holurile gri ale unui spital, să se întoarcă acasă, în sânul tuturor oamenilor care o iubesc. Într-o zi, acest lucru se va întâmpla, dar numai dacă cei ce află de cazul său pun mână de la mână și îi oferă această șansă. Conturile unde se pot dona sunt următoarele:

Lei: RO61 BRDE 300S V410 9074 3000
Euro: RO43 BRDE 300S V022 8334 3000
Nume titular: Manea Costin
BIC/SWIFT: BRDEROBU
Revolut: https://revolut.me/costinmanea
sau user @costinmanea

ADVERTISEMENT
Tags: