Life

O tânără și-a dat părinții în judecată pentru că se opun relației ei cu un tânăr de etnie romă. Ce au decis judecătorii

O tânără și-a dat părinții în judecată. Fata de 16 ani este nemulțumită că aceștia nu o lasă cu iubitul ei mai mare cu câțiva ani, care este de etnie romă.
26.01.2023 | 09:08
O tanara sia dat parintii in judecata pentru ca se opun relatiei ei cu un tanar de etnie roma Ce au decis judecatorii
O tânără și-a dat părinții în judecată pentru că se opun relației ei Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

O tânără de 16 ani și-a dat părinții în judecată pentru că aceștia se opun relației sale. Ce a decis instanța în acest caz mai rar întâlnit.

O tânără și-a dat părinții în judecată pentru că nu sunt de acord cu iubitul ei

O tânără de 16 ani din Harghita a cerut să îi fie acordat dreptul total de exercițiu pentru că părinții săi îi fac viața un iad.

ADVERTISEMENT

Adolescenta care este la liceu spunea că nu se mai înțelege deloc cu părinții ei care o agresează, nu o lasă să meargă la școală și nici să se întâlnească cu iubitul ei de 22 de ani din cauză că este de etnie romă.

Fata spune că nu a avut altă soluție decât să își dă părinții în judecată pentru că nu pot înțelege punctul său de vedere de, chiar dacă au avut multe discuții.

ADVERTISEMENT

Mai mult, tânăra spune că este închisă în casă de multe ori și nu are cheie pentru a ieși afară și părinții au decis deja cu cine vor să o mărite și chiar o obligă să meargă la muncă în străinătate.

„Urmează să o ducă în străinătate, chiar şi fără acordul ei, în mod forţat probabil, în Germania, cu scopul să realizeze şi aceasta venituri, fără să aibă un drept de alegere şi fără să știe ce fel de muncă trebuie să presteze”.

ADVERTISEMENT

Ce a decis instanța de judecată

Instanța a decis să motivele tinerei sunt neîntemeiate și au decis ca ea să rămână cu părinții său până la vârsta majoratului, pentru că ei îi apără interesele cel mai bine.

„Aceste motive expuse de reclamantă sunt considerate de instanţă ca fiind neîntemeiate şi nici nu i-ar proteja cel mai bine interesele minorei”, a decis judecătorul, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Mai mult, judecătorul a considerat că nu sunt dovezi ale agresiunilor pe care le suferă fata acasă și că ea a decis să nu mai meargă la școală pentru a petrece timpul cu iubitul său.

„Chiar din interogatoriul acesteia a reieşit faptul că, întrucât părinţii nu i-au permis să întreţină relaţia (n.red. de dragoste) reclamanta a fost cea care a renunţat la a mai merge la şcoală.

Pentru această atitudine nu pot fi însă învinovăţiţi părinţii şi nu li se poate atrage nicio culpă, neexistând nicio legătură între deciziile părinţilor cu privire la viaţa personală a copiilor lor şi refuzul reclamantei de a mai merge la şcoală”, se mai arată în sentința Judecătoriei Miercurea Ciuc.

ADVERTISEMENT
Tags: