News

O țară liberă de coronavirus a raportat cazuri noi după 25 de zile fără nicio infectare

16.06.2020 | 10:51
O tara libera de coronavirus a raportat cazuri noi dupa 25 de zile fara nicio infectare
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus pare să nu fi plecat definitiv dintr-o țară a planetei care anunța că a scăpat de aceste infecții.

După aproape o lună în care nu a mai înregistrat niciun caz, Noua Zeelandă a anunțat, la raportarea de luni, două noi contaminări cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Autoritățile de la Wellington au anunțat că noile contaminări sunt două persoane purtătoare ale noului coronavirus care au sosit recent din Marea Britanie.

Cazuri noi de coronavirus într-o țară care părea că a scăpat definitiv de infecții

După depistarea celor două cazuri, oficialii din Sănătate au intensificat campania de testare a tuturor persoanelor care au intrat în contact cu cele două femei infectate.

ADVERTISEMENT

“Ministerul Sănătății poate confirma astăzi (n.r. ieri, 15 iunie) două noi cazuri de Covid-19 în Noua Zeelandă. Acestea sunt legate de transportul de la frontieră, ca urmare a călătoriilor recente din Marea Britanie. Ambele cazuri sunt conectate”, se arată într-un comunicat citat de ITV.

În urmă cu o săptămână, Noua Zeelandă anunța că nu mai are niciun caz activ şi că toate restricţiile naţionale au fost ridicate, mai ales măsurile de distanţare socială şi restricţiile ce vizau numărul de persoane autorizate să participe la adunări publice.

ADVERTISEMENT

Premierul din Noua Zeelandă: ”Vom mai avea cazuri de coronavirus”

Prim-ministrul Noii Zealanda, Jacinda Ardern a declarat, luni, că războiu cu epidemia de coronavirus nu este câțtigat, deoarece vor exista cazuri noi în viitor.

“Bineînţeles, speranţa noastră şi aşteptarea noastră este ca acele cazuri să fie reperate la frontieră. Dacă acele persoane sunt plasate în carantină reprezintă un fapt foarte diferit de situaţia în care ele s-ar fi aflat în cadrul populaţiei.

ADVERTISEMENT

Există opt milioane de cazuri la nivel mondial. Avem încă neoelandezii care ajung acasă. Trebuie să fim foarte precauți în managementul nostru și să adoptăm măsuri adecvate”, a spus Ardern.

De la startul pandemiei, Noua Zeelandă a raportat 1.504 de infecții. Totodată, națiunea situată în Pacificul de Sud a înregistrat doar 22 de decese în rândul unei populații de cinci milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT