Life

Cât a ajuns să coste o plimbare cu telefericul în România. Prețurile au crescut enorm față de cele de anul trecut

Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să te plimbi cu telefericul, în România. Cele mai afectate de noile tarife sunt familiile cu copii
18.12.2023 | 21:08
Cat a ajuns sa coste o plimbare cu telefericul in Romania Preturile au crescut enorm fata de cele de anul trecut
Cât costă plimbarea cu telefericul în 2023 Sursa foto: Freepik, Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Sezonul de iarnă s-a deschis încă de la 1 Decembrie. Pârtiile din mai multe zone din țară îi așteaptă pe turiști cu brațele deschise, mai ales că urmează perioada liberă de sărbători. Însă, cei care aleg să se plimbe cu telefericul trebuie să scoată bani frumoși din buzunare.

Plimbarea cu telefericul, mult mai scumpă decât anul trecut

Doar câteva zile îi mai despart pe români de vacanța de iarnă. Majoritatea au planificat destinațiile unde se vor pleca peste câteva zile, iar România este opțiunea multora.

ADVERTISEMENT

Cei care au ales să viziteze România și să se bucure de peisajul montan din această perioadă, sigur nu vor regreta. Pârtiile sunt numai bune de schiat, iar hotelierii au pregătit cele mai bune oferte și pachete pentru familii și nu numai.

Turiștii care vor să stea toată ziua pe pârtie și să se bucure de peisajul montan, o pot face apelând la teleferic. Plimbarea cu telefericul este o experiență unică, iar anul acesta, tarifele sunt pe măsură.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de anul trecut, anul acesta, toți cei care vor opta pentru clasica plimbare cu telefericul vor scoate mai mulți bani din buzunar. Acest serviciu s-a scumpit, semn că a ținut pasul cu schimbările economice din ultima vreme.

Cât ajunge să plătească o familie cu copii la munte, în sezonul 2023-2024

De exemplu, o urcare din Bușteni la Babele nu va fi deloc una ieftină. Administrația telefericul a pregătit, deja, planurile tarifare pentru sezonul de iarnă 2023-2024, astfel ca nimeni să nu fie luat prin surprindere.

ADVERTISEMENT

Odată aduse la cunoștința tuturor noile tarife, turiștilor nu le rămâne decât să se conformeze. Iar dacă vor să se bucure, în continuare, de această activitate, trebuie să își recalculeze bugetele, căci prețurile nu mai sunt la fel ca anul trecut.

În acest sezon, tariful pentru un tur-retur a ajuns să coste 215 pentru un adult. Anul trecut, acesta costa 170 de lei. De departe, cea mai semnificativă creștere a avut-o prețul pentru copii. Dacă anul trecut, tariful pentru copii era de 80 de lei, anul acesta părinții vor scoate din buzunar 105 lei.

ADVERTISEMENT

Nici tarifele pentru un singur traseu nu au fost exceptate de la majorarea prețului. Anul acesta, un singură direcție pentru un adult costă 115 lei. Sezonul trecut, prețul era de 90 de lei. În cazul copiilor, nici ei nu au fost scutiți de scumpiri, astfel că părinții vor scoate din buzunar 60 de lei, comparativ cu 45 de lei cât era anul trecut.

Deși prețurile sunt mai mari, românii nu se lasă intimidați atât de ușor. Cei care și-au planificat vacanța la munte, nu au de gând să se cramponeze în prețurile umflate. Cu toții își doresc să se distreze și să nu se uite la bani.

ADVERTISEMENT