Life

Oana și Mioara Roman, la un pas să rămână fără avere. Lupta pentru testament. Ce au horătât judecătorii

10.08.2020 | 15:40
Oana si Mioara Roman la un pas sa ramana fara avere Lupta pentru testament Ce au horatat judecatorii
ADVERTISEMENT

Mioara, Oana și Catinca Roman au fost acționate în instanță de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, din cauza unui testament buclucaș. Miza procesului este uriașă: o vilă superbă situată în apropierea Castelui Peleș, una dintre perlele arhitecturale ale României.

Concret, instituția încearcă să recupereze datoriile prin executarea unui teren și a unei clădiri care au fost moștenite de la sora Mioarei, răpusă în urmă cu trei ani de o boală nemiloasă.

ADVERTISEMENT

Rodica-Lenuţa Georgescu avea 79 de ani, era văduvă și nu avea copii, astfel că Mioara Roman și fiicele sale i-au fost alături până în ultima clipă.

Oana și Mioara Roman, la un pas să piardă o proprietate importantă. Vor ajunge în fața instanței

Pe lângă acest proces, RA-APPS a mai deschis un dosar, recent, pentru aceeași moștenire. Instanța urmează să se pronunțe asupra solicitării de anulare a testamentului prin care Oana și Catinca Roman au intrat în posesia imobilului situat în Sinaia.

ADVERTISEMENT

Constată că masa succesorală rămasă de pe urma defunctei Georgescu Rodica Lenuţa se compune din: imobil teren situat în orasul Sinaia, str. … nr…, jud. Prahova (foto sus), înscris in CF nr…, nr.cadastral …, în suprafaţă de 1350 mp si construcţie C1 edificată pe acesta, în suprafaţă de 173 mp si sumele de bani detinute de către defunctă, la data decesului, în contul deschis de către aceasta la … S.A.

Constată calitatea de legatari universali a pârâtelor ROMAN ELISEI IOANA SABINA şi ZILAHY CATINCA MARIA, în baza testamentului autentificat sub nr.1814 din data de 30.06.2016, de către Societatea Profesională Notarială Mone Gabriela Olga, Andrei Aurel Jean şi Asociaţii, cu o cotă de 1 fiecare din masa succesorală.

ADVERTISEMENT

Respinge, în rest, cererea ca neintemeiată, cu drept de a formula cerere de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia magistraților.

Mioara Roman a avut grijă de sora sa, bolnavă de cancer în fază terminală

„Sora mea este bolnavă, în ultima fază. O avem internată într-un aşezământ bisericesc pentru bolnavi de cancer în fază terminală.

ADVERTISEMENT

De zece ani se luptă sora mea cu cancerul ăsta. În ultimul an a fost din ce în ce mai rău… Fără fete, fără Oana şi Calina, şi chiar şi fără Marius, nu ştiu ce m-aş fi făcut..”, a dezvăluit Mioara Roman în urmă cu câțiva ani.

ADVERTISEMENT