Life

Obiceiul care atrage țânțarii în jurul tău. Mulți fac această greșeală în perioada verii

Există un obicei care atrage țânțarii în jurul tău. Multe persoane ajung să facă o astfel de greșeală în perioada verii.
23.06.2023 | 11:28
Obiceiul care atrage tantarii in jurul tau Multi fac aceasta greseala in perioada verii
Obiceiul care atrage țânțarii în jurul tău. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că un simplu obicei poate atrage țânțarii în jurul tău? Mulți fac această greșeală vara. De aici, poți să te trezești cu numeroase înțepături și totodată îți poți strica și starea de spirit. Despre ce este vorba?

Obiceiul care atrage țânțarii în jurul tău

Nimănui nu îi plac țânțarii. Dincolo de bâzâitul lor deranjant, înțepăturile lor nu sunt deloc prea plăcute. Te-ai gândit vreodată însă ce obicei atrage țânțarii? Cu siguranță ai fost în situația în care într-un grup de persoane, doar o parte dintre ele erau deranjate de insecte.

ADVERTISEMENT

În realitate contează ce faci în curte, dar și cum te îmbraci. Într-adevăr, este vară și toată lumea adoră hainele colorate. Multe persoane evită să se îmbrace în negru, optând pentru culori cât mai deschise.

Specialiștii spun însă că acest obicei atrage țânțarii. Este recomandat să nu ne îmbrăcăm cu haine de culori aprinse. Acestea atrag insectele fără ca măcar să ne dăm seama. De asemenea, o altă greșeală pe care multe persoane o fac este cea legată de parfum.

ADVERTISEMENT

Nu se recomandă utilizarea în perioada verii a deodorantelor, ori a parfumurilor cu arome puternice. Acestea atrag de asemenea țânțarii. Iar dacă stai la curte și obișnuiești să aduni apa de ploaie, ori ai piscină gonflabilă, află că și asta atrage țânțarii.

Cât de periculoși pot fi țânțarii

Totodată, o altă recomandare este să nu arunci resturi vegetale în curte pentru că vei avea probleme cu insectele. Cel mai bine, dacă ieși într-o seară și ai teamă de țânțari, alege haine cu mânecă lungă. Așa vei evita mai multe probleme.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că în unele cazuri, țânțarii pot fi extrem de periculoși. Ei pot transmite numeroase boli prin mușcătura lor. Printre cele mai grave se numără virusul West Nile, malaria, virusul Ziua și nu numai.

În anumite zone, țânțarii pot transmite și febra Dengue, dar și febra galbenă, ori encefalita virală. Astfel, este esențial să știm cum să ne protejăm de ei, dar și cum reușim să îi ținem la distanță.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care stau la curte, plantele pot fi de mare ajutor. Lavanda spre exemplu ține țânțarii la distanță datorită mirosului său amețitor. Pentru noi miroase frumos, însă pentru insecte este cu adevărat neplăcută. Planta este și una frumoasă, astfel că va schimba și decorul grădinii noastre.

ADVERTISEMENT