Life

Obiceiul ciudat al Regelui Carol I al României: ”Nu ședea”

Deprinderea stranie a Regelui Carol I al României. Dezvăluirea făcută de o profesoară de limbi străine originară din Irlanda.
13.07.2023 | 14:06
Obiceiul ciudat al Regelui Carol I al Romaniei Nu sedea
Deprinderea stranie a Regelui Carol I al României. Dezvăluirea făcută de o profesoară de limbi străine originară din Irlanda. Sursa foto: wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Obiceiul ciudat al Regelui Carol I al României, care a domnit între 1866 și 1914. Într-o carte publicată în anul 1921 se arată că domnitorul nu ședea. Ce alte lucruri a mai observat scriitoarea la soțul Reginei Elisabeta a României.

Deprinderea stranie a Regelui Carol I al României. Dezvăluirea făcută de o profesoară de limbi străine originară din Irlanda

Maude Rea Parkinson, o profesoară de limbi străine originară din Irlanda, a scos la iveală deprinderea stranie pe care o avea Regele Carol I al României. Autoarea a venit în țara noastră în anul 1889 și până la plecare a observat comportamentul domnitorului.

ADVERTISEMENT

În 1911 a fost obligată să se întoarcă în țara natală și 10 ani mai târziu apărea cartea sa intitulată Douăzeci de ani în România (1889-1911). Volumul arată multe detalii despre Casa Regală Română de la acea vreme.

Cartea avea să fie republicată în anul 2014 și în țara noastră, oamenii descoperind că cel mai longeviv domnitor era un om rece și mereu preocupat de îndatoririle sale regale. În același fel era descris și de soția sa.

ADVERTISEMENT

„Un bărbat care își poartă coroana și în somn”, spunea Regina Elisabeta despre Regele Carol I al României, notează historia.ro. În plus, era foarte meticulos și încerca să își impună stilul tuturor persoanelor din preajma sa.

Regele Carol I al României: ”Ducea o viață singuratică”

„Regele Carol era o persoană reticentă şi reţinută. În lungii ani petrecuţi în România nu a avut niciodată un prieten apropiat. Avea o anume rezervă, care a rămas una dintre trăsăturile sale distinctive, şi n-a părut să cedeze niciodată.

ADVERTISEMENT

Regele ducea cu adevărat o viaţă singuratică. Foarte rar era văzut la vreo întrunire sau distracţie publică. Doar dacă prezenţa lui era absolut necesară. Mi s-a spus adesea că la audienţe nu şedea niciodată, chiar dacă durau o oră.

Vizitatorul era astfel obligat să stea şi el în picioare”, a scris Maude Rea Parkinson în cartea sa, mai arată sursa citată mai devreme. Regele Carol I al României păstra distanța față de ceilalți prin salutul regal.

ADVERTISEMENT

Domnitorul obișnuia să ridice un singur deget, comportamentul fiind descris de ministrul liberal I. G. Duca, în cartea Amintirile politice. Pe de altă parte, soțul Reginei Elisabeta era disciplinat, rezervat și avea o putere de muncă uriașă.

ADVERTISEMENT