Life

Obiceiul considerat o povară pentru organism. Medicul Vlad Ciurea a spus ce să nu facem niciodată înainte de culcare: ”Trebuie să fim conștienți”

Deprinderea văzută ca o greșeală pentru corp. Doctorul Vlad Ciurea susține că nu trebuie avută niciodată înainte de somn.
12.12.2023 | 23:31
Obiceiul considerat o povara pentru organism Medicul Vlad Ciurea a spus ce sa nu facem niciodata inainte de culcare Trebuie sa fim constienti
Deprinderea văzută ca o greșeală pentru corp. Doctorul Vlad Ciurea susține că nu trebuie avută niciodată înainte de somn. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Obiceiul considerat o povară pentru organism. Medicul Vlad Ciurea a spus ce să nu facem niciodată înainte de culcare. Neurochirurgul îi îndeamnă pe oameni să fie mai conștienți de faptele pe care le au zi de zi.

Deprinderea văzută ca o greșeală pentru corp. Doctorul Vlad Ciurea susține că nu trebuie avută niciodată înainte de somn

Deprinderea văzută ca o greșeală pentru corp. Doctorul Vlad Ciurea susține că nu trebuie avută niciodată înainte de somn. Renumitul cadru medical a subliniat care este importanța unui stil de viață sănătos și echilibrat.

ADVERTISEMENT

Celebrul neurochirurg le recomandă cetățenilor români să evite pe cât posibil masa de seară. Medicul se ghidează după un vechi proverb chinezesc care spune că cina trebuie trimisă întotdeauna dușmanului, adică nu se consumă.

„Masa de seară trebuie să o trimitem dușmanului. Este un proverb chinezesc, masa de dimineață să o mănânci tu, masa de prânz obligatoriu o împarți cu cineva, iar masa de seară o trimiți dușmanului.

ADVERTISEMENT

Tot ceea ce se mănâncă seara se depune. Și atunci se depune pe organism și încărcăm organismul! Este foarte ușor de spus, dar foarte greu de făcut. Și eu sunt puțin supraponderal.

Toți suferim pentru că suntem într-o situație în care avem o societate care este foarte statică. Nu avem timp de alte lucruri. Când ajungem la domiciliu suntem așa de obosiți încât nu ne mai vine decât să mâncăm ceva și să ne culcăm.

ADVERTISEMENT

Este total greșit”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, scrie capital.ro. Specialistul mai spune că toate funcțiile organismului se duc în burtă, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar.

Vlad Ciurea, recomandări pentru ora cinei

Vlad Ciurea a venit și cu recomandări pentru ora cinei care nu trebuie să fie una foarte târzie. Doctorul este de părere că masa de seară nu trebuie să fie consumată după ora 19:30. În plus, mâncarea trebuie să fie una ușoară.

ADVERTISEMENT

Cea mai indicată în acest sens este salata. De asemenea, specialistul crede că și carnea ușoară, printre care se numără peștele și fructele de mare, pot fi mâncate seara fără a avea mari probleme atunci când ne băgăm la somn.

Din păcate, o masă copioasă afectează digestia și implicit calitatea somnului. Totodată, multe alimente provoacă arsuri la stomac și alte neplăceri. Printre acestea se află: alimentele picante, fructele acide, ciocolata, cafeaua și ceaiul.

Neourochirurgul mai adaugă că e foarte important ca oamenii să renunțe la obiceiurile nesănătoase și să facă mișcare pentru a avea parte de un stil de viață echilibrat. Un alt lucru elementar pentru un trai sănătos este aerul curat.

ADVERTISEMENT
Tags: