Life

Obiceiul banal la care trebuie să renunți imediat. Medicul Vlad Ciurea spune că e dușmanul creierului

Obiceiul banal la care trebuie să renunți imediat, după cum arată medicul Vlad Ciurea. Este considerat dușmanul creierului.
03.12.2023 | 12:00
Obiceiul banal la care trebuie sa renunti imediat Medicul Vlad Ciurea spune ca e dusmanul creierului
Medicul Vlad Ciurea a spus la ce obicei banal e bine să renunți imediat. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea a spus care e obiceiul la care trebuie să renunți imediat, deoarece este foarte dăunător pentru creier. Multe persoane fac acest lucru, dar nu știu la ce pericole se expun.

Obiceiul banal la care trebuie să renunți imediat, potrivit medicului Vlad Ciurea

Prof. dr Alexandru Vlad Ciurea, medic neurochirurg, a vorbit despre cât de periculos este dormitul cu telefonul lângă cap. În plus, oamenii pot deveni rapid dependenți de acest dispozitiv, mai ales copiii.

ADVERTISEMENT

Telefonul mobil emite radiații, astfel că nu este bine să-l ținem aproape de noi în timpul nopții, pentru că sunt foarte periculoase pentru sănătate.

Atunci când dormim, telefonul ar trebui să stea pe masă, iar imediat după trezire nu este bine să îl folosim. Medicul a mai spus, de asemenea, că e bine să folosim funcția hands-free atunci când vorbim la telefon în mașină.

ADVERTISEMENT

“Telefonul emite radiații, este dovedit. Și sunt tot felul de experimente, nu are rost să le amintim pe toate. Sigur emite radiații și sigur este periculos! Trebuie să îl ținem la distanță. Îl punem pe masă, nu lângă inimă.

Și avem legătura cu el prin diferite metode pentru a vorbi. La fel și în mașină, putem să răspundem ambient pe telefon, fără să punem mâna pe acesta. Iar în niciun caz, vă rog frumos, seara nu dormiți cu telefonul în pat!

ADVERTISEMENT

Lăsați telefonul! Vă treziți, inspirații aer, faceți câteva mișcări de gimnastică, beți un pahar cu apă, după cafeluță vă gândiți la telefonul mobil”, a explicat medicul la Neatza cu Răzvan și Dani, citat de dcmedical.ro.

Medicul Vlad Ciurea, avertisment despre dependența de telefon

D. Vlad Ciurea a vorbit și despre utilizarea îndelungată a telefonului la copii, care pot deveni foarte ușor dependenți de acest dispozitiv. Medicul a spus că aceștia se pot izola de lume din cauza jocurilor, fără a mai practica sporturi sau pentru a petrece timp afară.

ADVERTISEMENT

“La început este fenomenul de curiozitate, să se joace. Apoi este fenomenul de plăcere, în care el începe să aibă jocuri și caută din ce în ce mai mult.

Și apoi fenomenul de dependență în care încearcă să dezvolte aceste jocuri, să intervină. Și toată copilăria și-o petrece în fața telefonului mobil și are un sentiment de plăcere care se duce undeva în creieraș la copil.

După cum suntem dependenți de anumite droguri, această telefonie devine un drog. Și copilașul se izolează de lume și devine un copil pseudoautist. Este în lumea lui.

Cel mai bun prieten al copilului nu mai este cățelul sau mingea de fotbal. Ci este acel telefon mobil pe care se joacă toată ziua!”, a mai spus dr. Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT
Tags: