Life

Câte legume trebuie să consumăm, de fapt, în fiecare zi. Dr. Mihail a dezvăluit porția corectă

Câte legume trebuie să consumăm în fiecare zi. Dr. Mihail a dezvăluit care e porția corectă. Oricine trebuie să știe acest detaliu.
14.03.2024 | 14:32
Cate legume trebuie sa consumam de fapt in fiecare zi Dr Mihail a dezvaluit portia corecta
Câte legume e bine să consumi în fiecare zi. Dr. Mihail a spus care e porția corectă. Sursa foto: Facebook, Freepik
ADVERTISEMENT

Dr. Mihail a spus câte legume trebuie să consumăm în fiecare zi și care este porția corectă. Aceste alimente sunt necesare pentru buna funcționare a organismului.

Dr. Mihail a spus câte legume trebuie să consumăm în fiecare zi. Porția corectă

Este cunoscut faptul că legumele sunt foarte sănătoase pentru sănătate. Acestea pot proteja organismul de mai multe boli, dacă sunt consumate în cantitățile potrivite.

ADVERTISEMENT

Pentru o stare generală de sănătate cât mai bună, este necesar să consumăm zilnic fructe și legume. Dr. Mihail Pautov a vorbit, pe rețelele sociale, despre importanța legumelor, precizând care sunt beneficiile pentru organism.

Legumele sunt considerate a fi mai sănătoase decât fructele. Acestea conțin nutrienți ce pot contribui la sănătatea inimii, dar și vitamina C. Nutrienții ajută, de asemenea, la scăderea inflamației din corp.

ADVERTISEMENT

“Al doilea lucru pe care trebuie să-l mâncăm în fiecare zi sunt legumele întregi, pentru că oferă o gamă largă de nutrienți benefici pentru inimă, inclusiv vitamina C, împreună cu alte elemente care participă sinergic la a scădea inflamația în corp.

Betacaroten, care acționează ca antioxidant și care ajută la încetinirea sau prevenirea aterosclerozei prin reducerea acumulărilor de rugină și de colesterol în artere.

ADVERTISEMENT

Legumele au fibre și multe alte elemente benefice inimii, care scad nivelul de colesterol, scad nivelul de trigliceride și ne ajută să fim sănătoși. Ele sunt considerate a fi mai sănătoase decât fructele”, a dezvăluit dr. Mihail Pautov, într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, specialistul a explicat și cum trebuie mâncate corect legumele. Este necesar să consumăm zilnic 2 – 3 porții de legume. Chiar și dacă mâncăm o roșie sau o ciorbă, de exemplu, se consideră că este o porție de legume.

ADVERTISEMENT

“Când vorbim de legume, e bine să ai două-trei porții de legume pe zi. Ce înseamnă o porție? O roșie este o porție de legumă, dacă mănânci o ciorbă cu legume, este o porție de legume.

Două-trei porții pe zi sunt esențiale, pentru a nu ajunge în acele statistici macabre în care după zeci de ani ți se întâmplă o nenorocire”, a mai spus medicul.

ADVERTISEMENT
Tags: