Life

Obiectul decorativ pe care bunicii noștri îl aveau în casă a ajuns să fie considerat o comoară. Cu cât se vinde acum

Obiectul decorativ pe care bunicii noștri îl aveau în casă a ajuns să fie considerat o comoară. Nu se mai găsește așa ușor și se vinde pentru un preț neașteptat.
13.04.2024 | 12:45
Obiectul decorativ pe care bunicii nostri il aveau in casa a ajuns sa fie considerat o comoara Cu cat se vinde acum
Obiectul decorativ pe care bunicii noștri îl aveau în casă a ajuns să fie considerat o comoară. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Obiectul decorativ pe care bunicii noștri îl aveau în casă a ajuns să fie considerat o comoară. Sigur ți-l amintești și tu din copilărie, însă cel mai probabil nu i-ai acordat o importanță atât de mare.

Obiectul decorativ pe care bunicii noștri îl aveau în casă a ajuns să fie considerat o comoară

În perioada comunismului, anumite obiecte decorative nu lipseau din casele românilor. Pe unele poate le cunoaștem foarte bine în timp ce altele poate nu ne-au captat deloc interesul la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Odată cu trecerea timpului, anumite obiecte ajung să valoreze mai mult. Monedele vechi sau bancnotele spre exemplu ajung să coste o avere, iar la fel și anumite mașini de colecție și nu numai.

Obiectul decorativ pe care bunicii noștri îl aveau în casă a ajuns de asemenea să fie destul de valoros. Este vorba despre peștele de sticlă. Ți-l amintești și tu? De cele mai multe ori era așezat pe televizor în sufragerie sau în dormitor în perioada comunismului.

ADVERTISEMENT

După Revoluție însă, lucrurile aveau să se schimbe. Astfel, celebrul pește din sticlă a cam dispărut din decor. Unele persoane au optat pentru alte obiecte, sau chiar au preferat să aibă cât mai puține bibelouri în casă.

Cât a ajuns să coste celebrul pește de sticlă

Mai sunt însă și persoane care au păstrat peștele de sticlă și l-au scos la vânzare. Obiectul decorativ pe care bunicii noștri îl aveau în casă se vinde pentru un preț destul de mare, dacă ar fi să ne uităm în timp.

ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste peștele de sticlă? Pe internet, un astfel de obiect decorativ ajunge să coste 500 de lei. Prețul cel mai mare este pentru peștele din sticla de Murano, o variantă destul de rară pentru acest bibelou. Chiar și așa, poate fi dificil de găsit, iar asta îl și face așa valoros.

Ce are atât de special acest obiect? Sticla de Murano din Italia este cea care practic face toți banii. Aceasta este cunoscută de secole întregi și are o eleganță și o frumusețe aparte. De altfel este unul dintre cele mai apreciate tipuri de sticlă.

ADVERTISEMENT

Sticla de Murano conține 70% nisip, în timp ce restul sunt substanțe care conțin nitrați, calcar, siliciu, dar și arsenic. Pentru obținerea produsului finit însă, temperatura este cea mai importantă.

ADVERTISEMENT