Sport

Octavian Popescu e cerut titular la FCSB: ”Nu ne permitem să pierdem un astfel de jucător”

Octavian Popescu trece printr-o perioadă dificilă la FCSB, dar fostul internațional Ciprian Marica este de părere că jucătorul ar trebui ajutat și să evolueze constant ca titular.
13.10.2022 | 10:41
Octavian Popescu e cerut titular la FCSB Nu ne permitem sa pierdem un astfel de jucator
Octavian Popescu trece printr-o perioadă dificilă la FCSB, dar fostul internațional Ciprian Marica este de părere că jucătorul ar trebui ajutat și să evolueze constant ca titular. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Evoluțiile modeste ale fotbalistului l-au făcut pe patronul Gigi Becali să afirme că l-a scos de la inimă și i-a cerut antrenorului Nicolae Dică să nu-l mai folosească în primul ”11”.

Ciprian Marica îl vrea titular pe Octavian Popescu la FCSB

Însă, Ciprian Marica nu este de acord cu decizia finanțatorului ”roș-albaștrilor” și consideră că Octavian Popescu ar trebui să fie titular constant la FCSB. Fostul atacant menționează faptul că jucătorul nu a știut să gestioneze atenția primită la începutul carierei profesioniste.

ADVERTISEMENT

”A jucat titular, chiar și căpitan de echipă la FCSB. Eh, ne așteptăm acum să știe să gestioneze reversul medaliei? Nu a știut să gestioneze succcesul. Greu de crezut. Trebuie să se simtă susținut, să nu se simtă singur, lipsit de sprijin.

Managerul echipei spunea că nu e suficient… Lucrurile astea clar nu îi fac bine copilului. Va fi interesant cum îl vor susține cei de la FCSB, cât de mult se va implica Dică. Dacă nu îi va da continuitate și nu îl va susține meci de meci, să nu ne așteptăm să facă minuni.

ADVERTISEMENT

Clar că trebuie să fie susținut din evoluții. Atât el, cât și Miculescu, sunt doi jucători în care FCSB a investit, într-unul resurse, în altul încredere. Haideți să nu-i mai considerăm copii până la 20 și ceva de ani, să le dăm încredere și să joace meci de meci”, a declarat Marica, la Pro Arena.

Marica a pus tunurile pe strategia FCSB-ului

Fostul internațional este de părere că fotbalul românesc nu își permite să piardă un jucător cu calitățile lui Octavian Popescu și trimite ”săgeți” către Gigi Becali în ceea ce privește campania de transferuri.

ADVERTISEMENT

”Bine, FCSB a avut o campanie de trasferuri haotică. A luat 2-3 jucători pe același post. Unde să-i bagi să joace pe toți? Octavian Popescu trebuie să joace, trebuie să-i dai încredere. În egală măsură, presiunea e mare, sunt ceilalți care așteaptă.

Cei de afară își permit să piardă un jucător. Noi nu ne permitem să pierdem un jucător, așa cum e cazul lui Octavian Popescu. Noi nu ne permitem să pierdem astfel de jucători, este părerea mea”, a încheiat Marica.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 19 ani, Octavian Popescu este într-o cădere liberă, după ce în campionatul trecut a fost unul dintre fotbaliștii revelație din SuperLiga. Antrenorul Nicolae Dică pare că a ajuns și el la capătul răbdării și i-a transmis ferm jucătorului care sunt așteptările lui.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la FCSB – Silkeborg. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT