Fotbal intern

Octavian Popescu, lăudat de scouterii italieni: „E un talent fantastic!”

07.02.2021 | 17:45
Octavian Popescu laudat de scouterii italieni E un talent fantastic
ADVERTISEMENT

Puștiul minune de la FCSB, Octavian Drăgușin a intrat pe radarul lui Juventus. Scouterii campioanei din Serie A îl compară cu un star al bianconerilor.

Nici nu s-a uscat bine semnătura lui Dennis Man pe contractul cu Parma și italienii au pus ochii pe Octavian Popescu. Unul dintre cei mai respectați scouterii italieni a analizat evoluțiile fotbalistului de numai 18 ani, despre care finanțatorul FCSB, Gigi Becali, spunea că va valora 500 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat publicației Tuttosport, Francesco Panfili nu s-a ferit de cuvinte și l-a catalogat pe Popescu ca fiind ”un talent fantastic”.

Octavian Popescu, comparat des couterii italieni cu Chiesa

Francesco Panfili le-a povestit jurnaliștilor italieni cum l-a descoperit pe Octavian Popescu, care sunt calitățile care îl recomandă pe tânărul fotbalist și cu cine se aseamănă în joc.

ADVERTISEMENT

”Prima oară când l-am văzut mi-a reamintit de Federico Chiesa (internațional italian, atacant al lui Juventus Torino), mi-am adus aminte de un gol marcat de Chiesa cu Spezia, pe când juca la echipa echipa de tineret a Fiorentinei.

Ambii sunt dreptaci. Au în comun și viteză, pe care și-o pun cel mai bine în valoare când joacă în bandă, și faptul că reușesc să scoată ușor adversari din joc. De asemenea, e de remarcat naturalețea cu care controlează mingea și cu care șutează la poartă”, a spus Pamfili pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Juventus îl monitorizează, Pamfili îl recomandă la Milan

Reputatul căutător de talente este impresionat de calitățile fotbalistului de la FCSB, dar este de părere că Juventus Torino este un club prea mare pentru un jucător atât de tânăr. Francesco Panfili crede, însă, Octavian Popescu ar putea exploda la AC Milan.

”E un jucător de ultimă pasă. E un talent fantastic, dar e, totuși, născut 2002, are potențial de jucător de mare clasă, este adevărat, dar mai are nevoie de timp pentru a mai crește.

ADVERTISEMENT

Pentru Popescu un club mai potrivit ar fi, poate, Milan sau Napoli. Pentru un club imens ca Juventus, poate fi o afacere, dar doar după o eventuală colaborare cu o echipă mai mică, precum Sassuolo sau Cagliari, unde să-l cedeze pentru a putea juca”, a mai spus Pamfili.

  • 17 meciuri a jucat Octavian Popescu în acest sezon, a marcat un gol, a dat 3 pase decisive și a obținut trei penaltiuri pentru FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,75 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT