Fotbal intern

Ofertă atipică pentru Ovidiu Popescu! Spre ce sport a fost îndrumat fotbalistul FCSB

22.01.2021 | 12:07
ADVERTISEMENT

Mijlocașul echipei FCSB ar putea oricând să înceapă o caieră în luptele de contact. Un campion national la box crede că ar face față în ”cușcă”.

Ovidiu Popescu nu este genul de fotbalist care să-ți sară în ochi, în timpul unui meci. Deși s-a consacrat pe poziția de mijlocaș central, Popescu joacă unde îi cere antrenorul. Are deja 26 de ani, iar dacă ar fi să renunțe la fotbal, Popescu ar face față cu brio în luptele MMA, crede Sorin Căliniuc, campion national la box.

ADVERTISEMENT

”Când l-am văzut prima oară pe Ovidiu Popescu, la baza lor de pregătire, m-a impresionat. L-am văzut dezbrăcat. Avea un fizic și niște umeri… I-am spus că trebuia să se ducă la MMA, nu la fotbal! Are un fizic de invidiat. Îmi place, e un fotbalist puternic”, a declarat Căliniuc la GSP Live.

Ofertă atipică pentru Ovidiu Popescu

Privit de pe margine, Ovidiu Popescu chiar are calitățile necesare unui luptător. Măsoară 1,80 m și are 75 de kilograme. Nici pe terenul de fotbal nu evită contactele cu adversarii, din această cauză nefiind ocolit de accidentări.

ADVERTISEMENT

MMA, sau Mixed Martial Arts (Arte Marțiale Mixte), este un sport de contact a cărui suprafața de luptă este ”cușca”. În unele cazuri sportivii se înfruntă și în ring. MMA îmbină lupta în picioare cu lupta la sol și își are originile în China antică. Tot în antichitate, grecii au numit acest gen de lupte ”pankration” și le-au inclus în programul Jocurilor Olimpice.

Cel mai cunscut luptător MMA din România este Sandu Lungu. Fost judokan, ”Munele Bihorului” a debutat ca sportiv profesionist în artele marțiale mixte în 2005 și a luptat în mai multe gale, între care Pride Fighting Championships, Cage Rage sau K-1, atât în MMA cât și în Kickboxing.

ADVERTISEMENT

Cine este Sorin Căliniuc

Campionul României la box, Sorin Căliniuc are 24 de ani și este un apropiat al fotbaliștilor de la FCSB. Este unul dintre cei mai importanți practicanți de arte marțiale mixte din țara noastră și kickbox-er profesionist din 2018. În această disciplină, Căliniuc are în palmares cinci lupte și tot atâtea victorii în galele Colloseum.

A uimit pe toată lumea debutul său în circuitul profesionist, în 2018, când l-a învins pe campionul mondial în exercițiu, Cristian Milea. Anul trecut a câștigat titlul national și Cupa României la box, categoria 75 de kg, dar în palmares mai are și un titlu mondial la Kempo, cucerit în 2016 și un argint European în 2017.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 1,22 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT