Sport

Manchester City, ofertă de 90 de milioane de euro pentru un star al Barcelonei. Cine este jucătorul dorit de Pep Guardiola

Manchester City a făcut o ofertă pe o sumă incredibilă pentru transferul lui Frenkie de Jong. Un ajutor indirect oferit de Pep Guardiola fostului său elev, Xavi, pentru a reconstrui FC Barcelona.
18.11.2021 | 14:49
Manchester City oferta de 90 de milioane de euro pentru un star al Barcelonei Cine este jucatorul dorit de Pep Guardiola
ADVERTISEMENT

Frenkie De Jong a ajuns la al treilea său sezon la Barcelona. A venit de la Ajax, pentru suma de 75 de milioane de euro. Iar așteptările au fost mari de la acest mijlocaș versatil. Apreciat pentru faptul că îmbină aportul defensiv cu tehnica și clarviziunea, era văzut drept un om cheie pe Camp Nou.

Însă, dacă a avut destule meciuri cu reușite, a și dezamăgit. Mai cu seamă pentru că nu are realizări notabile în meciurile cu adevărat importante. Rămâne însă un jucător interesant și poate să fie salvarea lui FC Barcelona. Care a primit o ofertă de 90 de milioane de euro de la Manchester City pentru de Jong.

ADVERTISEMENT

Frenkie de Jong, element cheie

Semnele de întrebare privind viitorul său apăruseră după ce, în El Clasico, a avut din nou o prestație neconvingătoare. Iar plecarea lui Koeman a alimentat speculațiile privind o despărțire.

Frenkie de Jong are însă doar 24 de ani. Astfel că mai are multe de spus în fotbalul la cel mai înalt nivel. Și cum Xavi dorește să pună bazele unei noi echipe, cu mulți tineri, făcea parte din scheletul noii formule.

ADVERTISEMENT

La fel cred și fanii. Football España scrie că jucătorul s-a arătat extrem de determinat să-l impresioneze pe noul antrenor. Și sunt de părere că nu ar trebui să intre în operațiunea de ”curățenie” declanșată de noul tehnician.

De altfel, după ce au apărut primele zvonuri privind o eventuală plecare a sa, publicația amintită a lansat un sondaj pe Twitter. Și 69,5% dintre cei care au răspuns la acesta au spus că ar trebui păstrat.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte însă exact atributele sale sunt cele care îl pun în situația de a deveni transferabil. În compartimentul median sunt cele mai puține probleme de efectiv. Inclusiv dacă privim spre viitor, asigurat de Pedri, Gavi și Nico Gonzalez. Iar financiar, este cea mai viabilă dintre soluțiile pentru ieșirea din situația financiară neplăcută.

Și, pe de altă parte, cea care poate să-i permită lui Xavi să ia jucători în perioada de mercato din iarnă. Tehnicianul declarând că nu poate face vreo achiziție înainte de a efectua un transfer, fiind la limita impusă de fair-play-ul financiar.

ADVERTISEMENT

Pep privește în perspectivă

Din perspectiva cumpărătorului, lucrurile sunt la fel de simple. Sigur, poate că în spatele tranzacției este și dorința lui Pep Guardiola de a ajuta clubul catalan. Financiar, dacă se ajunge la un acord. Sau, dacă nu, cum pe pista Frenkie de Jong mai sunt și alte grupări, prin faptul că a pus destul de sus ștacheta.

Căci, trebuie spus, deși vorbim despre o sumă mare, 90 de milioane de euro reprezintă mai puțin de un sfert din clauza de reziliere a lui Frenkie de Jong. În contractul său care expiră în iunie 2026 aceasta are o valoare de 400 de milioane de euro.

Presa britanică susține însă că interesul lui Guardiola este justificat și de planurile sale legate de viitorul lui Manchester City. Tehnicianul ia în calcul și viitorul. Or, cum la mijloc are nume precum Fernandinho sau Gundogan, trecuți de 30 de ani, olandezul, pe care-l apreciază foarte mult, poate să fie o soluție demnă de luat în seamă.

ADVERTISEMENT