Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

A greșit Burcă primul 11 în derby-ul Dinamo – FCSB? ”Era nevoie de Bani, de Politic”

Ovidiu Burcă a surprins cu primul 11 folosit în meciul Dinamo - FCSB, însă alegerile sale au fost criticate de analiștii FANATIK SUPERLIGA.
27.11.2023 | 13:02
A gresit Burca primul 11 in derbyul Dinamo  FCSB Era nevoie de Bani de Politic
Ovidiu Burcă a surprins cu primul 11 folosit în meciul Dinamo - FCSB, însă alegerile sale au fost criticate de analiștii FANATIK SUPERLIGA. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

”Câinii” au pierdut în fața marii rivale pe Arena Națională, scor 0-1, și au ajuns la 11 jocuri fără victorie în campionat. ”Roș-albii” sunt pe penultimul loc în clasament și amenințarea retrogradării este din ce în ce mai mare.

Ce greșeli a făcut Ovidiu Burcă la Dinamo – FCSB

Intrat prin Skype la cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Florentin Petre a admis faptul că Ovidiu Burcă a greșit echipa de start când a ales să-i lase pe banca de rezerve pe Dennis Politic și Ahmed Bani, doi jucători cu calități tehnice.

ADVERTISEMENT

”Schimbările pe care le-a făcut în a doua repriză au dat un ritm mult mai bun jocului. Atât Politic, cât și Bani puteau să joace titulari fără niciun fel de problemă, dar asta a simțit el. Normal că suferă acum, dar ca antrenor trebuie să ai feeling-ul ăla, să simți jucătorul, să simți adversarul, să ai posibilitatea să-ți oferi liniște alcătuind un prim 11 care să facă diferența.

El a greșit puțin primul 11. Cred că trebuia să-i includă atât pe Bani, cât și pe Politic despre care am zis că este unul dintre cei mai buni jucători din lotul lui Dinamo. Eu l-aș vedea titular meci de meci fără probleme.

ADVERTISEMENT

Dacă aș fi mâine antrenor, l-aș trimite exact între fundașii centrali pe Ghezzali. Este un jucător de viteză, un jucător care are o tehnică în regim de viteză extraordinar de bună și l-aș vedea acolo. Nu pot să-l scot în bandă, nu pot să-l joc mai jos față de linia de atac unde ar putea să facă diferența.

Mie așa mi-a reușit. Unde am antrenat și am avut un jucător de viteză l-am băgat între cei doi fundași centrali ca să poată să-i hăituiască și să creeze spații celor care vin din linia a doua. Dar cine vine din linia a doua? Giani (n.r. – Giani Kiriță) mai poți? Nu cred că mai poți. Eu poate mai pot acolo 20 de minute, o jumătate de oră”, a declarat Petre.

ADVERTISEMENT

Kiriță dă de pământ cu alegerile lui Burcă

La rândul său, Giani Kiriță l-a atacat foarte dur pe Ovidiu Burcă pentru faptul că Dennis Politic și Ahmed Bani, doi jucători care pot face diferența prin tehnică și viteză, nu au fost titulari în derby-ul cu FCSB.

”Clar că a comis-o cu primul 11. Lași pe bancă jucători care îți pot face diferența în anumite situații, cum e Politic. Are doar niște meciuri, nu vorbim de o constanță a lui, în care îți poate face diferența, iar acesta putea fi unul dintre ele. Trebuia să fie băgat.

ADVERTISEMENT

Bani este un jucător care și-a pierdut total încrederea. Este un jucător talentat, de viteză, care îți poate scoate om din joc. Faptul că nu i-ai băgat este problema ta ca antrenor”, a spus Kiriță, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA îți aduce doza zilnică de fotbal în direct și exclusiv pe FANATIK.RO. Urmărește emisiunea în fiecare luni, marți și vineri cu transmisie LIVE și în premieră, începând cu ora 10:30. Emisiunea este disponibilă, în premieră, pe canalul de Youtube Fanatik și pe paginile de Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Burcă, alegeri greșite în echipa de start

ADVERTISEMENT