Sport

Oficialii campioanei CFR Cluj confirmă Fanatik și susțin că au încasat o sumă importantă pe Jefte Betancor. De ce nu joacă atacantul la noua echipă

Atacantul Jefte Betancor este într-o situație ingrată. Transferat în Cipru, fotbalistul așteaptă acordul FIFA pentru a debutat la noua echipă.
20.09.2022 | 20:19
Oficialii campioanei CFR Cluj confirma Fanatik si sustin ca au incasat o suma importanta pe Jefte Betancor De ce nu joaca atacantul la noua echipa
Jefte Betancor a fost cedat de CFR Cluj în ultima zi de transferuri în Cipru, dar nu a debutat pentru noua echipă din cauza unor complicații. Sursa foto: Facebook/CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Jefte Betancor i-a costat pe cei de la CFR Cluj 300.000 de euro, dar nu s-a adaptat la gruparea campioană care a renunțat la spaniol în ultima zi de transferuri, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Situație complicată pentru Jefte Betancor

Spaniolul Jefte Betancor a impresionat la FC Voluntari și la Farul Constanța, iar Dan Petrescu le-a transmis conducătorilor campioanei CFR Cluj că are nevoie de el.

ADVERTISEMENT

Atacantul a semnat cu gruparea feroviară la jumătatea lunii iunie, transfer dezvăluit în exclusivitate de FANATIK, însă ibericul nu a reușit să se adapteze la stilul de joc al lui Petrescu și în cele din urmă a fost cedat.

Oficialul CFR-ului Marius Bilașco a explicat că fotbalistul a fost vândut în Cipru, la Pafos, și că gruparea ardeleană a încasat o sumă importantă, însă tranzacția a fost înregistrată prea târziu, după ora 00:00 a ultimei zi de transferuri.

ADVERTISEMENT

”S-au dat bani pe Jefte. Nu că nu e în lot, s-a vândut, s-a luat o sumă de bani frumoasă pe el. Practic, el a plecat împrumut, dar a fost o situaţie cu transferul care s-a prelungit peste ora 00:00, acolo a fost o neînţelgere. E o speţă pe care încă nu avem un răspuns clar, e foarte complicată”, a spus Bilașco la Orange Sport.

Atacantul așteaptă o veste de la FIFA

Jefte Betancor a jucat în 14 partide pentru CFR Cluj în toate competițiile și a marcat 3 goluri, însă stilul de joc al campioanei României nu a fost cel care să îi pună în valoare calitățile.

ADVERTISEMENT

Deși CFR Cluj avea nevoie de el, în condițiile în care golgheterul Gabriel Debeljuh s-a accidentat și va lipsi o perioadă lungă de timp, oficialii clubului din Gruia au decis să se despartă de fotbalist.

Ciprioții de la Pafos au ajuns la un acord cu cei de la CFR și au făcut schimbul de faxuri în noaptea de 6 septembrie, ultima zi de transferuri din calendarul FIFA. Acum fotbalistul așteaptă OK-ul forului mondial pentru a putea debuta la noua echipă.

ADVERTISEMENT

”El e transferat, dar conform a ceea ce s-a întâmplat în acea noapte, a existat o întârziere. Nu poate să joace în momentul de faţă, n-a jucat. Se aşteaptă un răspuns de la FIFA. Nu ştiu care va fi soluţia, dar în momentul de faţă, ceea ce pot să spun eu, noi ca şi club ne-am făcut toată treaba”, a mai spus Bilașco.

1,6 milioane de euro este cota de piață a lui Jefte Betancor, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT