Sport

Oficialii de la US Open au decis! Ce se întâmplă cu Simona Halep

Simona Halep încă se află în așteptarea unei decizii în cazul său de dopaj, dar această tergiversare o împiedică să participe la US Open.
17.08.2023 | 09:34
Oficialii de la US Open au decis Ce se intampla cu Simona Halep
Simona Halep încă se află în așteptarea unei decizii în cazul său de dopaj, dar această tergiversare o împiedică să participe la US Open. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam a fost audiată la finalul lunii iunie la Tribunalul Independent ”Sport Resolutions”, iar decizia finală ar fi trebuit să vină în două săptămâni. Doar că sentința întârzie să fie dată, iar românca nu poate reveni deocamdată în circuit.

Simona Halep nu va participa la US Open

În urmă cu o lună, organizatorii Grand  Slam-ului de la US Open au publicat lista jucătoarelor pentru ediția din acest an și Simona Halep se regăsea printre acestea. A fost un moment care a dat un entuziasm uriaș în rândul fanior sportivei.

ADVERTISEMENT

Doar că decizia în cazul său de dopaj nu a fost dată nici până în ziua de azi, astfel că oficialii turneului de la New York s-au văzut nevoiți să o scoată pe româncă din calcule pentru ediția 2023 a competiției.

Nu mai există nicio șansă pentru Halep de a participa la US Open, deoarece americanii au anunțat pe site-ul oficial și jucătoarele care vor beneficia de wild-card. Acestea sunt Venus Williams, Caroline Wozniacki, Ashlyn Krueger, Robin Montgomery, Kayla Day, Clervie Ngounoue, Storm Hunter și Fiona Ferro.

ADVERTISEMENT

Halep dispare din clasamentul WTA

După ce a nu putut să-și apere cele 900 de puncte cucerite anul trecut în Canada, românca a ajuns până pe locul 578 în clasamentul WTA, acolo unde mai are doar 70 de puncte. Însă, le va pierde și pe acestea odată cu terminarea US Open.

În aceste condiții, Simona Halep, care este suspendată provizoriu din 7 octombrie 2022 și care a jucat ultimul meci oficial anul trecut chiar la US Open, va dispărea din clasamentul WTA după încheierea Grand Slam-ului de la New York, programat în perioada 28 august – 10 septembrie.

ADVERTISEMENT

Indiferent de verdictul venit de la Sport Resolutions, fostul lider mondial va avea o misiune extrem de dificilă pentru a reveni în elita tenisului. Halep va trebui să joace calificări sau să beneficieze de invitații speciale pentru a concura la cele mai tari competiții din ”sportul alb”.

Cazul Simonei Halep s-a complicat și mai mult în urma celei de-a doua acuzații cu privire la ”iregularitățile din pașaportul biologic”, ceea ce a întârziat și mai mult întregul proces și ar putea majora o eventuală suspendare.

ADVERTISEMENT

Daniel Dobre, cel care a stat în loja Simonei Halep la triumful de la Wimbledon 2019, actualmente vicepreședinte al Federației Române de Tenis, este convins că jucătoarea va reveni pe teren indiferent de decizia care va fi luată.

ADVERTISEMENT
Tags: