Sport

Decizie surpriză a lui Kyros Vassaras la CFR Cluj – Rapid! Machedonul lui Gigi Becali e în brigada de arbitri!

CFR Cluj - Rapid București se joacă în această seară, de la ora 21:15, într-un meci din etapa a 25-a din Superliga. Dar, ca aproape de fiecare dată, și acum brigada de arbitri este scoasă în evidență. De această dată presiunea este pusă pe arbitrul Iulian Dima, rezerva din această seară.
10.02.2024 | 17:21
Decizie surpriza a lui Kyros Vassaras la CFR Cluj  Rapid Machedonul lui Gigi Becali e in brigada de arbitri
Oficialii lui CFR Cluj se tem de arbitrul de rezervă de la meciul cu Rapid!
ADVERTISEMENT

Arbitrul Iulian Dima a fost luat la ochi înaintea celui mai important meci al etapei. CFR Cluj și Rapid se întâlnesc diseară într-un meci care poate stabili echipa de pe locul 2 la finalul etapei a 25-a. Ambele formații au în acest moment câte 42 de puncte și sunt la 9 lungimi în spatele liderului FCSB.

Arbitrul Iulian Dima, marea problemă a ardelenilor!

Partida va fi condusă la centru de Sebastian Colțescu, dar rezervă va fi Iulian Dima din București. Tocmai din cauza acestuia din urmă oficialii de la CFR Cluj se tem să nu existe probleme de arbitraj, chiar dacă Dima va fi doar rezervă.

ADVERTISEMENT

Deși nu are putere foarte mare într-un meci de fotbal, rezerva are totuși comunicare permanentă cu „centralul” și poate influența anumite decizii. Exemplul concret vine chiar din meciul de aseară dintre Universitatea Craiova și U Cluj, 2-2, când Nicușor Bancu a luat cartonașul galben în urma intervenției rezervei Andrei Antonie.

De unde vine teama ardelenilor? Iulian Dima este rudă cu Marius Ianuli, team-managerul de la FCSB. Concret, cel poreclit Mache este verișor de gradul II, prin alianță, cu arbitrul Iulian Dima. Ce înseamnă asta? Bunicul oficialului roș-albaștrilor este frate cu bunicul soției lui Dima. În plus, Iulian Dima este și machedon de-ai lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Iulian Dima, două faze delicate în ultimele meciuri ale lui CFR Cluj!

În etapa a 16-a, Poli Iași și CFR Cluj au remizat, 3-3. În minutul 70, Durel Avounou l-a găsit perfect pe Bîrligea, la 20 de metri de poarta moldovenilor, și a înscris. Asistentul Daniel Mitruți a ridicat fanionul pentru ofsaid, apoi faza a fost analizată în camera VAR de Iulian Dima și Marian Barbu. În urma analizei VAR și a liniilor trase pe imagine, cei doi oficiali au decis anularea reușitei, moment în care Cristi Balaj, aflat în lojă, și-a făcut cruce.

Faza prezentată mai sus în Poli Iași - CFR Cluj, scor 3-3
Faza prezentată mai sus în Poli Iași – CFR Cluj, scor 3-3

Apoi, în etapa a 20-a, Sepsi a învins-o pe CFR Cluj, scor 2-1, iar golul decisiv al covăsnenilor a fost marcat de Vitalie Damașcan în minutul 85. Totuși, reușita moldoveanului a fost precedată de un ofsaid la Rondon, însă din camera VAR, unde se aflau Iulian Dima și Alexandru Filip, s-a decis ca golul să fie valabil.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, conform reluărilor prezentate ulterior la postul de televiziune Orange Sport s-au văzut liniile trase în camera VAR. Astfel, piciorul lui Rondon pare mai aproape de poartă decât ultimul apărător Matei Ilie. Cu toate acestea, Dima și cu Filip i-au transmis „centralului” Marcel Bîrsan să valideze golul lui Sepsi Sfântu Gheorghe prin care covăsnenii își treceau în cont victoria în fața lui CFR Cluj.

Faza prezentată mai sus, unde Rondon pare să fie mai aproape de poarta adversă și ar fi trebuit să se dicteze ofsaid // captură OrangeSport
Faza prezentată mai sus, unde Rondon pare să fie mai aproape de poarta adversă și ar fi trebuit să se dicteze ofsaid // captură OrangeSport

Cristi Balaj, șocat de Iulian Dima și deciziile sale!

„Este același arbitrul care ne-a anulat golul 4 de la Iași. Nu mai are rost să mai dezvolt subiectul. A fost același arbitru în camera VAR (Iulian Dima). Din punctul meu de vedere, nu avem o cameră pe linia penultimului apărător, camera este pe mijlocul terenului. În mod normal, dacă atacantul cu apărătorul erau pe aceeași linie trebuia să-l vedem pe atacant, pe Rondon, în întregime.

ADVERTISEMENT

Nu-l vedem pentru că este mascat de apărător, este mai în spate decât apărătorul, iar piciorul din spate al atacantului, al lui Rondon, este indiscutabil mai în spate decât apărătorul nostru care este aplecat în față.

(n.r. stop cadru cu liniile trase de VAR) Execrabil, am primit poză. Ăsta e singurul cuvânt pe care o să-l spun, execrabil. Eu credeam că au tras invers liniile. Nu trebuie să fii mare specialist la geometrie în spațiu. Este același arbitru care ne-a anulat golul 4 la Iași. Nu este prima greșeală majoră împotriva noastră”, a declarat Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, după meciul cu Sepsi, la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT
Tags: