Sport

Oficialii Universității Craiova, despre instalarea lui Ivaylo Petev: „Este o lovitură”

Ivaylo Petev este alegerea lui Mihai Rotaru pentru banca „juveților”. Pavel Badea a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre instalarea bulgarului la Universitatea Craiova.
07.11.2023 | 18:15
Oficialii Universitatii Craiova despre instalarea lui Ivaylo Petev Este o lovitura
Oficialii Universității Craiova, despre instalarea lui Ivaylo Petev: „Este o lovitură”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Așteptarea a luat sfârșit pentru suporterii „alb-albaștrilor”, care așteptau un tehnician cu experiență pe banca Universității Craiova după plecarea lui Laurențiu Reghecampf. Ivaylo Petev a fost prezentat la formația din Bănie de către Mihai Rotaru, iar Pavel Badea este încântat de alegerea finanțatorului.

Oficialii Universității Craiova, despre numirea lui Ivaylo Petev: „Este o lovitură de imagine”

Ivaylo Petev și-a pus semnătura pe un contract valabil până în 2026 cu Universitatea Craiova, așa cum Mihai Rotaru a declarat la FANATIK SUPERLIGA. Finanțatorul „alb-albaștrilor” l-a prezentat pe tehnicianul bulgar într-o conferință de presă, ceea ce este o premieră pentru acesta.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul a scris istorie cu Ludogoreș Razgrad și a trecut pe la echipele naționale ale Bulgariei și Bosniei în trecut. Pavel Badea s-a declarat impresionat de lovitura pe care a dat-o Mihai Rotaru la Universitatea Craiova și îi ține pumnii lui Ivaylo Petev.

„Este chiar așteptată de mult numirea unui nou antrenor, numirea sper că este de bun augur având în vedere CV-ul antrenorului. Are un CV interesant, un antrenor care a câștigat campionate și a antrenat naționale la activ, din punctul meu de vedere reprezintă o lovitură de imagine, dincolo de un antrenor foarte bun.

ADVERTISEMENT

Sper să confirme, am văzut că este și un contract pe o perioadă mai lungă până în 2026. Doi ani și jumătate la dispoziție trebuie să construiască și să ne arate că este un antrenor bun. Dincolo de experiența echipelor de club vine și cu o experiență internațională, a fost la ultimul meci cu Bosnia când ne-au bătut cu 1-0”, a spus Pavel Badea.

Pavel Badea: „Dacă discuția ce viza aducerea lui este din vară nu mi se pare ok pentru că avea antrenor”

Președintele CS Universitatea Craiova este de părere că instalarea unui nou tehnician era necesară, având în vedere nemulțumiriile galeriei către Corneliu Papură. Totuși, Pavel Badea a declarat că Mihai Rotaru nu a procedat corect față de Eugen Neagoe, dacă discuțiile cu Ivaylo Petev au început în cantonamentul din Bansko.

ADVERTISEMENT

„Este clar că este un plus, sper să fie de bun augur această alegere a lui Rotaru. Este un lucru bun, probabil Rotaru este dornic să dea din prerogativele pe care le-a avut în ultima perioadă. Îi trebuia un antrenor care trebuie să fie în primul rând agreat de cei din galerie.

Corneliu Papură din nefericire nu avea susținerea suporterilor, chiar dacă este craiovean, oltean, un fost jucător al echipei care a participat la Campionate Mondiale. Nu a avut abilitatea de a comunica foarte bine cu suporterii. Este clar că avea o discuție de mai mult timp, a și declarat la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Dacă discuția ce viza aducerea lui este din vară nu mi se pare ok pentru că avea antrenor, crescut în Craiova și care înseamna mult pentru oamenii care iubesc echipa”, a declarat Pavel Badea pentru FANATIK.

Derby-ul cu Dinamo, primul test pentru Ivaylo Petev: „Avem un obiectiv extreme de important”

Ivaylo Petev va debuta la Universitatea Craiova cu Dinamo București pe stadionul „Ion Oblemenco”. Pavel Badea este de părere că „alb-albaștrii” vor avea o misiune dificilă cu rivalii din Capitală, însă elevii bulgarului trebuie să câștige cele trei puncte.

„Toate meciurile cu Dinamo sunt foarte importante. Dinamo traversează o perioadă foarte grea de instabilitate din mai multe puncte de vedere, deci are multe lacune în desfășurarea activității de zi cu zi. Va veni cu dorința clară de a câștiga trei puncte pentru a se recapacita.

Noi în schimb avem un obiectiv extrem de important, acela de a câștiga cele trei puncte pentru a ne duce cu șanse reale către obiectivul pe care îl avem în primă instanță, acela de a ne califica în play-off”, a încheiat Pavel Badea.

ADVERTISEMENT
1,50 este cota exclusivă Betano pentru meciul Universitatea Craiova - Dinamo la pronosticul „1 solist”