Sport

Oleksandr Serbinov, fost campion al Ucrainei la atletism, a murit în luptele de la Harkov împotriva invadatorilor ruși

Încă un fost sportiv și-a pierdut viața în războiul din Ucraina. Multiplul campion la atletism, Oleksandr Serbinov, a căzut în luptele crâncene pentru apărarea orașului Harkov.
06.05.2022 | 16:58
Oleksandr Serbinov fost campion al Ucrainei la atletism a murit in luptele de la Harkov impotriva invadatorilor rusi
Fostul multiplu campion de atletism Oleksandr Serbinov a căzut în luptele pentru apărarea Ucrainei. Sursa foto: newsfounded.com
ADVERTISEMENT

Ministerul Sportului din Ucraina a anunțat că fostul multiplu campion de atletism Oleksandr Serbinov a murit în urma rănilor suferite în luptele pentru apărarea orașului Harkov.

”Eroii nu mor niciodată”

Fostul atlet uncrainean Oleksandr Serbinov a pierdut lupta cu viața, în urma rănilor suferite în timpul bătăliilor din regiunea Harkov. Serbinov s-a înrolat în armata țării sale imediat după ce Rusia a invadat Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sportului din țara vecină anunță că acesta a fost rănit grav după ce o bombă a explodat în aprpierea lui și mai multe schije i-au străpuns trupul.

”Alexander a arătat curaj și loialitate față de jurământul militar în apărarea statului și integrității teritoriale a Ucrainei. Eroii nu mor!

ADVERTISEMENT

Exprimăm sincerele noastre condoleanțe părinților, rudelor și prietenilor soldatului”, a transmis Ministerul Sportului din Ucraina, citat de news.storyua.com.

”Eroul din Korosten a murit. Este înfricoșător să realizezi că în primele zile ale războiului, Alexander a ajutat voluntarii să gătească sandvișuri, apoi a făcut comisioane, apoi a sunat să ceară ajutor pentru a obține lucrurile de care aveau nevoie pentru băieți, iar apoi a dispărut.

ADVERTISEMENT

Eroii nu mor, sunt mereu cu noi, sunt îngeri care au arătat prin exemplul lor cum să iubești Patria… Odihnește-te în pace EROULE, iar familiei Dumnezeu să-i dea putere să suporte această pierdere”, a scris și Korosten Today.

Serbinov a fost multiplu campion al Ucrainei în probele de 400 m și 800 m plat, iar după retragere a lucrat ca fotograf profesionist și a continuat să alerge alături de sportivii cu deficiențe de vedere. Alături de partenerul său orb, Valery Gavrilyuk, a ocupat locul 8 la Campionatele Mondiale, în cursa de 100 m.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că în bătăliile de la Harkov și-a pierdut viața și Andrei Kotovenko, câștigătorul Jocurilor Invictus (competiții sportive adaptate pentru militari răniți, în urma participării la diverse operațiuni militare).

ADVERTISEMENT