News

Mesaj emoționant al Olenei Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski: ”Copiii noștri se nasc la subsol. Nu au văzut un cer liniștit, ci tavanul de beton al buncărului”

Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj emoționant printr-o scrisoare deschisă către mass-media din lumea întreagă, în contextul războiului Ucrainei cu Rusia.
09.03.2022 | 09:31
Mesaj emotionant al Olenei Zelenska sotia lui Volodimir Zelenski Copiii nostri se nasc la subsol Nu au vazut un cer linistit ci tavanul de beton al buncarului
Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, mesaj emoționant despre războiul din țara sa. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska (44 ani), a detaliat printr-o scrisoare deschisă greutățile cu care se confruntă populația sa, odată cu invazia rușilor. Olena Zelenska a făcut referire la copii, mame, civili și chiar Vladimir Putin. Despre acesta din urmă nu a avut cuvinte bune de spus.

Olenza Zelenska spune că Vladimir Putin trebuie oprit pentru siguranța lumii

”Dacă nu-l oprim pe Putin, nu va mai fi vreun loc sigur pe lumea asta”, a punctat soția lui Volodimir Zelenski în scrisoarea sa. Ea a dezvăluit cum multe mame au născut în buncăre, din cauza războiului, dar și cum mulți copii au murit.

ADVERTISEMENT

”Granița ucraineană a fost traversată de tancuri, spațiul nostru aerian a fost brăzdat de avioane inamice. Orașul Kiev a fost înconjurat de sisteme de rachete.

În ciuda asigurărilor propagandiștilor de la Kremlin, care numesc această invazie o „operațiune specială”, de fapt, este vorba uciderea unor oameni pașnici!

ADVERTISEMENT

Fetița de opt ani, Alice, care a murit pe strada Ohtîrka și pe care bunicul a încercat să o acopere cu trupul său. Sau Polina din Kiev, care a murit de la bombardament împreună cu părinții ei. Sau Arsenie, de 14 ani… În suburbiile cândva liniștite ale capitalei, ambulanțele pur și simplu nu au putut intra din cauza bombardamentelor”, a mai scris Olena Zelenska.

De asemenea, Prima Doamnă a Ucrainei subliniază și faptul că cei mici sunt nevoiți să-și facă lecțiile la subsol, iar mulți bolnavi de cancer sau astm trebuie îngrijiți tot în astfel de condiții. Olena Zelenska amintește și de familiie care se despart în perioada războiului, deoarece tații se întorc pe front, să lupte cot la cot cu rușii.

ADVERTISEMENT

”Copiii noștri fac lecții la subsol și se nasc la subsol! Maternitățile au fost relocate în subteran. Copiii războiului nu au văzut un cer liniștit, ci tavanul de beton al buncărului.

Războiul împotriva unor astfel de oameni este o crimă dublă. Drumurile sunt pline de refugiați, femei și copii obosiți. Soții îi aduc la granițe și se întorc la război. În ciuda tuturor acestor orori, ucrainenii nu renunță”, a mai transmis Prima Doamnă a Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Olena Zelenska, apel către NATO

De altfel, Olena Zelenska a scris și despre propaganda care are loc acum în Rusia, despre cum populația de aici este mințită în legătură cu invazia. Asemeni soțului ei, Prima Doamnă a Ucrainei a solicitat NATO să închidă spațiul aerian.

”Propagandiștii Kremlinului s-au lăudat că ucrainenii îi vor primi cu flori, ca pe niște eliberatori. Dar ucrainenii i-au primit cu cocktailuri Molotov. Locuitorii orașelor atacate se coordonează pe rețelele de socializare, ajutându-i pe cei singuri, pregătind mâncare, colectând medicamente și muniție pentru apărători. Doar își fac treaba.

Ucraina vrea pace! Dar Ucraina se va apăra și nu va capitula niciodată. Închideți spațiul aerian, că pe pământ ne descurcăm singuri”, a mai transmis Olena Zelenska.

Soția lui Volodimir Zelenski a mulțumit celor care în această perioadă oferă ajutor umanitar Ucrainei.

”Avem nevoie de coridoare de securitate, care să permită ajutorului umanitar să intervină și civililor să plece în siguranță. Vă solicit să ne acordați ajutor umanitar și mulțumesc celor care deja îl oferă.

Mulțumesc uturor locuitorilor din țările voastre care ies în piețe pentru a sprijini Ucraina”, a mai precizat Olena Zelenska, îndemnând mass-media: ”Continuați să arătați ce se întâmplă și să spuneți adevărul!”.

ADVERTISEMENT