Life

Olga Tudorache a murit acum șase ani! Dezvăluiri neștiute despre actriță

Astăzi de împlinesc 6 ani de la moartea celebrei actrițe Olga Tudorache. Colega și prietena ei, Carmen Tănase, face dezvăluiri exclusive.
18.10.2023 | 10:34
Olga Tudorache a murit acum sase ani Dezvaluiri nestiute despre actrita
Carmen Tănase, dezvăluiri despre Olga Tudorache. Sursă foto: Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Olga Tudorache s-a stins din viață pe data de 18 octombrie 2017. Actrița Carmen Tănase, omul care a stat mereu lângă ea, ne spune lucruri neștiute despre marea actriță a României.

Secretele Olgăi Tudorache

Într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, cunoscuta actriță Carmen Tănase ne vorbește despre mentorul și prietena ei, marea doamnă a teatrului românesc, Olga Tudorache.

ADVERTISEMENT

Aflăm cum, sub aspectul strict și rece, se afla un om timid și copilăros și cât de pofticioasă era când venea vorba de mâncare. Carmen Tănase își aduce aminte cum reacționa atunci când se enerva și cum credea în toate superstițiile. Ne povestește ce tabieturi avea marea actriță atunci când avea o premieră și cum au arătat ultimele zile din viața ei.

Carmen Tănase: “A părăsit această lume cu mâna ei în mâna mea”

Olga Tudorache s-a născut pe data de 11 octombrie 1929 și a murit pe 18 octombrie 2017.  Tatăl ei, Eusebiu Tudorache, a fost pilot și a murit la vârsta de 33 de ani într-un accident de aviație. Celebra actriță a fost căsătorită cu Cristea Avram, unul din cei mai carismatici actori ai României din anii ’60. Alexandru, fiul lor, este stabilit de mult timp în America.

ADVERTISEMENT

“Olga Tudorache era ca un copil, avea reacții de copil, cinstite, foarte sincere și adevărate. Era un om extraordinar de emotiv și de sensibil deși n-ai putea spune asta la prima sau la a doua vedere. Era o femeie singuratică, disciplinată, își făcea meseria cu o disciplină de soldat, dar avea și mult umor.

Olga Tudorache era și foarte pofticioasă la mâncare. În concluzie a fost un om deosebit, eu nu am mai întâlnit un asemenea om până acum. Era uneori autoritară, dar ca un fel de scut de apărare era această autoritate. Sub față aspră și țepii de arici, era un suflet de copil”, declară Carmen Tănase, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

“4 ani, zi de zi, am fost împreună”

În anul 1951 termină Facultatea de Teatru și Film iar în anul 2000 se retrage definitiv din activitate. Olga Tudorache, o actriță cu un talent uriaș și o personalitate inconfundabilă, a trăit drama vieții ei atunci când Cristea Avram, tatăl copilului ei, a părăsit-o pentru actrița Marina Vlady. Toată viața marea actrița și-a dedicat-o fiului și teatrului.

“Prima mea întâlnire cu ea a fost un fiasco, dar în profesia asta am învățat totul de la ea. Sunt lucruri de la care nici azi nu mă abat, e ca și cum aș încalcă o lege dacă nu fac așa cum m-a învățat. O am în minte mereu și mi-ar fi rușine să fac altfel decât mi-a spus ea. Mi-ar fi rușine să nu cumva să mă vadă și să mă certe.

ADVERTISEMENT

Olga Tudorache era un om de un farmec ieșit din comun. 4 ani, zi de zi, am fost împreună. Chiar și în vacanțe pentru că mergeam împreună, jucam în turnee, stăteam în același apartament”, ne povestește Carmen Tănase.

“Înainte de premieră ne dădea câte un șut în fund”

În anul 2012, aflându-se pe scenă, Olga Tudorache a suferit un accident vascular. A fost transportată la spital, iar publicul aflat în sală a rămas și a aplaudat-o minute în șir. Celebra actriță mărturisea, la un moment dat, că cele mai mari realizări le-a avut în viață personală, nu pe scenă.

“Olga Tudorache era plină de superstiții. De la pisica neagră până la cuvântul succes înainte de vreo premieră. Dacă, Doamne ferește!, îi spuneai așa era în stare să te dea afară.

Făcea nu știu câți pași înapoi dacă se întâlnea cu vreo pisica neagră, iar înainte de premieră ne dădea câte un șut în fund. Asta mi-a rămas și acum, fac asta împreună cu colegii mei”, declară, în exclusivitate pentru FANATIK, Carmen Tănase.

“Niciodată nu am simțit răutate, totul era din dragoste”

La un moment dat, marea actrița spunea, într-un interviu, că nu este ca o stâncă ce nu poate fi clintită. Mărturisea despre ea că este o mare timidă și că lumea ajunge, până la urmă, să vadă asta. Olga Tudorache spunea că actoria este o meserie de disciplină, ca militaria.

“Dacă era nervoasă țipa la tine, arunca cu chestii după tine, dar cu dragoste. Niciodată nu am simțit răutate, totul era din dragoste, ca o mama cu copiii ei. Țipa la noi că să ne învețe, să fim așa cum trebuie.

Cu fiul ei, Alexandru, era ca o cloșcă. Alioșa îl alinta. El era un mega sensibil și ea foarte atentă, era tot universul ei. Apoi s-a născut Victor, nepotul. Olga Tudorache iubea foarte mult copiii. Se oprea la fiecare cărucior, la fiecare mamă cu copil și se minuna ca în fața unui miracol”, își aduce aminte Carmen Tănase.

“A părăsit această lume cu mâna ei în mâna mea”

În data de 18 octombrie 2017, la vârstă de 88 de ani, marea actriță Olga Tudorache a murit. Fusese internată cu suspiciunea unui alt atac vascular cerebral. Starea sănătății ei s-a deteriorat și a fost dusă la secția de terapie intensivă.

“A părăsit această lume cu mâna ei în mâna mea. Am fost acolo tot timpul, la fel și foștii ei studenți. Făceam cu schimbul, iar Alexandru era în America. Când mi-am dat seama că nu mai este nicio cale de revenire l-am sunat să vină.

Ultima suflare și-a dat-o cu Alexandru. Noi am ieșit și a rămas cu el, așa cum era firesc. A știut mereu că o iubesc. În atâta timp petrecut împreună știa totul despre mine. Știa ce simt, nu era omul cuvintelor mari, era omul faptelor”, declară Carmen Tănase, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT