Life

Viața demnă de film a celebrului actor Cristea Avram: a părăsit-o pe Olga Tudorache pentru Marina Vlady, de care s-a îndrăgostit la prima vedere

Celebrul actor Cristea Avram a fost căsătorit cu Olga Tudorache, după care a început o poveste de dragoste cu Marina Vlady.
31.12.2022 | 14:33
Viata demna de film a celebrului actor Cristea Avram a parasito pe Olga Tudorache pentru Marina Vlady de care sa indragostit la prima vedere
Renumitul actor Cristea Avram a fost căsătorit cu Olga Tudorache, dar a părăsit-o pentru Marina Vlady. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristea Avram a fost un renumit actor român și a fost căsătorit cu Olga Tudorache, dar s-a iubit și cu Marina Vlady. A murit în 1989, la doar 58 de ani.

Renumitul actor Cristea Avram, viață demnă de film. A părăsit-o pe Olga Tudorache pentru actrița Marina Vlady

Născut pe 28 august 1931, Cristea Avram a fost un renumit actor român. S-a stins din viață la doar 58 de ani, pe 10 ianuarie 1989, fiind răpus de cancer.

ADVERTISEMENT

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1958.

În 1969, atunci când Olga Tudorache avea 31 de ani și era foarte îndrăgită de public, Cristea Avram a fost impresionat de talentul și de frumusețea sa.

Actorul era cu doi ani mai tânăr decât ea și au trăit o frumoasă poveste de dragoste. S-au căsătorit și au avut și un fiu, Alexandru, iar în ochii lumii păreau cuplul perfect.

ADVERTISEMENT

Relația lor a ajuns la final în anul 1965. La momentul respectiv, un mare regizor străin, Henri Colpi, a ajuns la Studiourile Buftea.

Acesta era în căutarea unei vedete internaționale pentru a putea vinde următorul său film, intitulat “Mona, l’étoile sans nom”, după romanul “Steaua fără nume”, scris de Mihail Sebastian.

ADVERTISEMENT

Regizorul a venit atunci și cu Marina Vlady, o actriță franceză foarte apreciată, de o frumusețe răpitoare, acum în vârstă de 84 de ani. Henri Colpi l-a ales pe Cristea Avram pentru a juca în noul film.

Cristea Avram s-a îndrăgostit de frumoasa actriță franceză, care avea atunci doar 27 de ani. Deși era tânără, a început să joace în filme încă din perioada adolescenței, fiind susținută de un renumit actor și regizor, Robert Hossein, cu care a fost căsătorită în perioada 1955 – 1959.

ADVERTISEMENT

Atunci când l-a cunoscut pe Cristea Avram, Marina Vlady era căsătorită cu aviatorul Jean-Claude Brouille. Căsnicia lor a durat din 1963 până în 1966. Actrița s-a îndrăgostit la prima vedere de Cristea Avram.

Cristea Avram a plecat la Paris la finalul anilor ’60

Actorul român a plecat la Paris, iar povestea de iubire cu Marina Vlady a mai continuat pentru scurt timp.

Atât căsnicia lui, cât și cea a Marinei Vlady s-au destrămat, dar relația dintre cei doi nu a mai ținut foarte mult.

În final, Cristea Avram a fost părăsit de Marina Vlady, dar a continuat să joace în filme în Franța, după care s-a mutat în Italia.

După destrămarea căsniciei cu Cristea Avram, Olga Tudorache nu s-a mai căsătorit niciodată. Cristea Avram a fost răpus de cancerul la plămâni în 1989, la Roma, după ce și-a pierdut părinții și fratele, notează click.ro.

Marina Vlady și-a continuat cariera cinematografică și a cucerit publicul de pe tot continentul european. În 1967, actrița l-a întâlnit pe Vladimir Vîsotki, poet, actor și interpret rus, care era foarte popular în fosta URSS.

Cei doi s-au căsătorit în 1970 și au trăit o poveste intensă de dragoste, timp de zece ani.

În 1980, la ora 4 dimineața, actrița a aflat că soțul ei s-a stins din viață, la doar 42 de ani, în urma unui atac de inimă. Peste un milion de oameni au fost prezenți la funeralii.

ADVERTISEMENT
Tags: