News

Oligarhii ruși critică decizia lui Putin de a porni un război în Ucraina: „Oameni nevinovaţi mor în fiecare zi. Este de neconceput şi inacceptabil”

Vladimir Putin este criticat de cei mai bogați oameni ai Rusiei, din cauză că a decis să atace Ucraina. Aceștia au transmis mai multe mesaje prin care își arată nemulțumirea față de politica acestuia.
28.02.2022 | 22:04
Oligarhii rusi critica decizia lui Putin de a porni un razboi in Ucraina Oameni nevinovati mor in fiecare zi Este de neconceput si inacceptabil
Oligarhii ruși critică decizia lui Putin de a porni un război în Ucraina. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina este criticată de cei mai puternici oameni din Rusia.

Cine sunt bogații din Rusia care îl critică pe Vladimir Putin

Astfel, aceștia au transmis mesaje prin care arată că este nevoie de o schimbare de politică economică în Rusia, dar și să fie acordat ajutor pentru Ucraina, țară afectată de război.

ADVERTISEMENT

Oleg Deripaska, fondatorul Rusal, companie producător de aluminiu și miliardar, a spus că situația provocată de Rusia este o adevărată criză, iar politica economică trebuie schimbată „neapărat”, iar capitalismul de stat trebuie să se încheie.

„Este o adevărată criză şi avem nevoie de manageri de criză adevăraţi (…) Trebuie să schimbăm neapărat politica economică şi să punem capăt acestui capitalism de stat”, a scris el pe Telegram.

ADVERTISEMENT

Oleg Tinkov, fondatorul băncii Tinkoff, miliardar la rândul său, a spus că războiul din Ucraina este „inacceptabil”.

„Astăzi, în Ucraina, oameni nevinovaţi mor în fiecare zi. Este de neconceput şi inacceptabil!”, a scris Oleg Tinkov pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Banii ar trebui folosiți pentru a găsi un leac pentru cancer, nu pentru război, spun oligarhii ruși

În acelaș timp, el a insistat asupra faptului că este nevoie de fonduri pentru lucruri cu adevărat importante, cum ar fi bolile care nu au leac și a insistat pentru „alocarea de bani pentru îngrijirea oamenilor, pentru cercetarea pentru vindecarea cancerului, şi nu pentru război”.

De asemenea, și Roman Abramovici, unul dintre cele mai bogați oameni din Rusia, a transmis că ucrainenii i-au cerut ajutorul pentru a găsi o soluție pentru a opri acest conflict.

ADVERTISEMENT

„A fost contactat de Ucraina pentru a ajuta la găsirea unei soluţii şi de atunci lucrează la oferirea de ajutor”, a transmis purtătoarea sa de cuvânt, Rola Brentlin.

Și miliardarul rus Mihail Fridman a transmis un mesaj prin care spunea că războiul nu este niciodată soluția pentru a rezolva un conflict.

ADVERTISEMENT