News

Olimpic din Suceava, dat în judecată de directoarea liceului pentru un share pe Facebook. Postarea, critică la adresa conducerii

Un elev de clasa a a XII-a, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Suceava, a fost dat în judecată de directoarea liceului pentru distribuirea unei postări pe Facebook.
25.06.2023 | 13:38
Olimpic din Suceava dat in judecata de directoarea liceului pentru un share pe Facebook Postarea critica la adresa conducerii
Directoarea unui liceu din Suceava a aflat care sunt elevii care au distribuit o postare denigratoare la adresa ei / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Totul a început de la un text postat de suceveanul Ovidiu Panciu, realizat sub formă de mesaj către fostul director al unității, Renato Tronciu, care a murit în timpul pandemiei.

Motivul supărării directoarei colegiului

În cadrul mesajului, Panciu face referire la actuala directoare a colegiului, căreia nu-i dă numele, despre care spune că ”s-a cocoțat pe scaunul de director de unde se comportă de parcă ar fi într-o competiție cu starea vremii”.

ADVERTISEMENT

Suceveanul mai scrie că această ”tanti” îl face să se gândească dacă ”nu cumva ar fi necesar ca atunci când se dau concursurile astea să fie nevoie de un aviz psihiatric”.

Postarea s-a viralizat în scurtă vreme și a fost distribuită inclusiv pe grupurile de elevi ai liceului. Printre cei care au distribuit postarea se numără și un elev olimpic, care la momentul respectiv ocupa o funcție în Consiliul Elevilor.

ADVERTISEMENT

Elevul a fost dat în judecată cu o săptămână înainte de bacalaureat

Potrivit Intermedia TV, cu o săptămână înainte de examenul de bacalaureat, elevul a aflat că a fost dat în judecată de directoarea liceului, alături de autorul postării, dar și de văduva fostului director al unității. Femeia este bănuită că ar fi transmis o serie de informații sensibile celui care a scris mesajul.

Tânărul olimpic ar fi avut o discuție cu directoarea școlii, în urma căruia a decis să șteargă mesajul și chiar să publice o dezmințire. El a scris că ”mesajul preluat este o dezinformare” și conține lucruri neadevărate.

ADVERTISEMENT

Elevul dat în judecată este unul cu rezultate școlare remarcabile. El a fost deja admis la Universitatea Babeș Bolyai, pe locurile destinate olimpicilor.

Ce riscă tânărul olimpic

Potrivit avocatului Traian Andronachi, tânărul nu riscă mare lucru, în afară de stresul inerent unui proces civil.

ADVERTISEMENT

Acesta este de părere că distribuirea unui mesaj nu atrage consecințe juridice și că situația este asemănătoare cu achiziția unui ziar: cititorul nu poate fi tras la răspundere că și-a însușit opiniile din conținutul ziarului.

ADVERTISEMENT
Tags: